onsdag 10 maj 2017

Polygamister

Vilket i sin tur måste ha inneburit att massa polygamister fått dubbla bidrag. Det här är en av Jehovas vittnens officiella webbplatser. Det är ett studieredskap för publikationer på olika språk som framställts av Jehovas vittnen.


Runt hälften av männen där är polygamister , det vill säga de har fler än en hustru. Tre fruar och en äkta man del 4.

Polygamister på djupt vatten. Familjen Brown söker investerare för att kunna anställa folk, men kommer någon att nappa? Träffa polygamisten Kody Brown, hans fyra fruar Meri, Janelle, Robyn och Christine och deras barn. Vi som har följt serien Big Love som går på onsdagrna. Där huvudpersonen är gift med tre kvinnor som han alternera med.


Men i den jødiske bibel, Tanakh (Det Gamle Testamente), ser man, at flerkoneri blev praktiseret af de gamle hebræere, og ingen steder etableres monogami som en lov eller som det mest ønskværdige princip. Detta har fått mig att tänka till. Bibelen nævner mange polygamister , heriblandt personer som Abraham, Jakob, David (Samuelsbog 2eller Samuelsbog 3) og Kong Salomon.

Helt vanliga polygamister Tänk dig att du är gift och har barn. Tänk dig sedan att du utöver din man även har tre andra fruar och att ni tillsammans har sjutton barn. Myndigheterna hoppas att de i framtiden ska kunna ställa polygamister inför rätta med större framgång.


Hittills har det varit svårt – trots att den olagliga sedvänjan praktiseras öppet på vissa håll i landet. B akom den granna förlåten, bakom skyskraporna och motorvägarna, bakom Wall Street och Silicon Valley döljer sig ett annat USA. Ett USA med människor som mest liknar de bibliska figurer som de drar sin inspiration från. Vi lär visst ha 3månggiften i Sverige, är det inte dags att dessa polygamister till män börjar ta ansvar för de ungar de satt till världen?


Smyckesföretaget börjar bli för mycket för fruarna. Av alla polygamister i den omtalade sekten i Texas verkar 67-årige Wendell Loy Nielsen vara den mest hängivne. Han har fruar – och barn.


Sverige – men antalet polygamister kan vara större då alla typer av vigslar inte syns i folkbokföringsregistret. I fall är en man folkbokförd på samma adress som två eller flera av hans fruar. Men det finns dom som väljer att gifta sig med betydligt fler personer än bara en.


Du ska nu få höra om en man som gifte sig med personer samtidigt, ja du läste helt rätt. I av dessa handlade det om en person som var gift med tre eller fyra andra. Samtliga polygamister var män.


Lägg till i min lista.

Dessutom är det ju knappast så att folk inte lever i polygama förhållanden bara för att man inte får. Han levde med flera fruar i samma hushåll. JP: Det tror jag inte är någon omöjlighet alls.


Ingen dramatisk krasch, dock en långsiktig nedgång som över tid halverar priserna. Såg att mormonerna nämndes. För det första vem är mormon? Då är alla extremister inom Mormonkyrkan alltså också mormoner. Det FINNS polygamister inom LDS idag även om det formellt är.


Integrationslösningar har implementerats i decennier samtidigt som situationen har försämrats i varje berört område. Bostäder för återvändande IS-terrorister i Lun kamelcenter i Göteborg och lägenheter i femmiljonersklassen för polygamister i Nacka är extrema men verkliga exempel på undvikande politik. Vet inte hur det funkar. Dom lär få betala mer skatt. I Danmark er monogami den eneste lovlige måde at være gift på.


Men hvorfor må tre, fire eller flere mennesker ikke blive gift med hinanden? Hvorfor skal staten blande sig i det? Og hvorfor kan kirken ikke vie polygamister , når den kan vie homoseksuelle? Väl framme i Salt Lake City stannade Ester Blenda Nordström betydligt längre än hon hade tänkt och bodde med mormonerna, vilka hon trivdes utmärkt hos.


I artiklarna hem avlivade hon myterna om att de skulle äta småbarn och vara polygamister. De levde bara efter sina egna regler, precis som hon själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg