torsdag 4 maj 2017

Världens bästa längdskidåkare genom tiderna

Inför lördagens världscuppremiär i finska Ruka i östra Finland har GP:s utsände, Eric Hilmersson, rankat Sveriges bästa skidåkare genom tiderna. Bildspelet högst upp i artikeln är fullt av mästare och skidnostalgi. Skogsarbetaren från Lima i Dalarna får nog, i stenhård konkurrens med Gunde och Wassberg anses vara Sveriges bästa längdskidåkare genom tiderna.


Sixten Jernberg vann hela OS-medaljer varav gul samt VM-medaljer varav guld. Det råder säkerligen delade meningar kring vem som är världens bästa skidåkare genom tiderna men att Marit Bjørgen är en av kandidaterna går inte att ifrågasätta. Bode Miller USA:s bästa alpina åkare genom tiderna med fyra VM-guld och världscupsegrar (hittills). Hippieungen från New Hampshire har skapat rubriker både genom att vinna samtliga discipliner i världscupen inom loppet av tre veckor, sin helvilda åkstil, eller festa stenhårt till långt in på småtimmarna dagen innan tävling. Han slog hela världsrekord genom att bara höja ribban en centimeter i. Hur bra är Messi jämfört med Maradona?


J O anses vara världens bästa pingisspelare genom tiderna. Hans meritlista finns det ingen pingisspelare i världen som slår. Gunde är tveklöst en av världens bästa skidåkare men det finns åtminstone en åkare som har bättre meriter och Gunde anses inte heller vara den allra främsta genom tiderna. Listan togs fram genom att inbjudna musiker, låtskrivare och branschfolk röstade fram vilka artister de tyckte betytt mest för både dem och för dagens musik.


Uppgifter utan källhänvisning kan ifrågasättas och tas bort utan att det behöver diskuteras på diskussionssidan. Skadeproblem satte käppar i hjulet för Sveriges bästa center genom tiderna , och Peter Forsberg hade mycket väl kunnat hamna högre på listan om det inte varit för den där jäkla foten. Foppa har för tillfället NHL-historiens åttonde bästa poängsnitt, samt det femte bästa assistsnittet. Så kan man sammanfatta Frankrikes största spelare genom tiderna , Zinedine Zidane.


Han utnämndes precis som Ronaldo, till världens bästa spelare hela tre gånger och vann både EM och VM med landslaget. Don Quijote” världens bästa bok? Ja, om 1av världens främsta författare får avgöra.


Världens bästa längdskidåkare genom tiderna

Bland de utvalda i ”juryn” fanns fyra svenska: Kerstin Ekman, PC Jersil Göran Sonnevi och – Astrid Lindgren. Därmed sprängde han även drömgränsen som då låg på 1. Sveriges vinstrikaste häst genom tiderna och den bästa som Stig H Johansson har kört. Nej, den frågan svarar jag helst inte på. Världens genom tiderna bästa film?


Visst är det en bra film, speciellt för sin tid , men hur många vill se den nu? Svartvit och med ett bildspråk som var alldeles nytt då på sin tid. Zidane är världens bästa genom tiderna i mina ögon. Figo var min absolut största idol i yngre dagar.


Rothen har jag redan berättat om. Totti är så fantastisk I bilden ovan ser vi världens genom tiderna bästa fotbollslag ute på en liten joggingrunda i England. Det handlar såklart om det svenska guldlaget från London OS. Nyckeln till frihet handlar om Andy som döms för mordet på sin fru och i fängelset möter fixaren Red. Loppen är 1-km långa och man kör kvarts- och semifinaler där de bästa i varje lopp går vidare till en final, allt under en och samma dag.


En speciell form av sprint har tillkommit. Då åker man endast 1meter men i samma format som vanlig sprint. Artikeln består av en lista över de 5bästa albumen genom tiderna och baserades på en omröstning där 2musiker, kritiker och branschfolk deltog.


Världens bästa längdskidåkare genom tiderna

Denna lista var något annorlunda där album som Aquemini av Outkast hade lagts till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg