fredag 26 maj 2017

Köpenhamn att göra

Boka våra skräddarsydda rundturer! Vi förhandlar så att du slipper. Här finns något att göra för alla, oavsett ålder, intresse och budget. Kapten på din egen picknickbåt. Snajdiga fashionstor trillar ut från sunkiga morgonbarer samtidigt som bohemchica hippiefamiljer svishar förbi på sina Christiania-cyklar.


Kanske är det den där mixen av helylle och helgalet som gör stan så charmig.

Här finns trendig shopping, fantastisk mat, en av världens längsta gågator, och häftiga stadsdelar. Spara den till en dag med fint väder, så kan jag lova att det blir en trevlig tur. Köpenhamn är en stad med många ansikten och mycket att göra.


Låt bli att stressa, men ta det lugnt! Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse, för att förbättra säkerheten på webbplatsen och för att visa dig personanpassade annonser. Klicka här för att läsa mer eller kontrollera dina inställningar. Genom att klicka på eller navigera på webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies.


Till exempel kan man besöka Royal Copenhagen på Strøget, där man varje jul har en tradition att utvalda kända danskar får lov att duka sitt eget julbord.

Vi älskar den här stan och det finns det många roliga och intressanta saker att göra här. Nordens mest magiska platser. Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar. Det bästa av allt är att hela turen bara kostar lite slitage på skorna, och kanske lunch och en glass.


Du kan t ex besöka kungafamiljens hem – Amelienborg Slot, som ligger centralt. Det är riktigt häftigt att se vakterna i sina vackra dräkter och fluffiga hattar. Vaktavlösningen sker varje dag vid lunch och pågår i cirka minuter.


København, som den heter på danska är en multikulturell stad med en lång historia bakom sig. Bo billigt på Zleep Hotels. Ett enormt utbud av nöje, kultur och shopping gör att man kan ha kul hur länge som helst!


Njut av den kontinentala atmosfären, besök klassiska turistmål som Tivoli och Zoo. Här är hennes favoritställen i staden! Butiken Norr, Pilestræde Tog inga foton härinne, var en spontanare och gick in i butiken av en slump. Gick ett varv och hittade massor av fina kläder.


Av den något snabba rundan att döma verkar det även vara varierande prisklass, vilket är ett stort plus för mig. Bläddra och boka rekommenderade saker att göra och se i. Det gör området till ett av de mest populära för de hippa och trendiga. Men, det har inte alltid varit så.

För sitt ”hygge”, ölen, de vackra byggnaderna, cyklarna och numera även alla gourmetrestauranger som fått stjärnor i Michelinguiden. Men missa inte folkliga pärlor som smørrebrøden på Torvehallerne, ”bajern” på Ølbaren, designfynden på loppisen på Israels plads. Men den är också känd för att vara en av världens trevligaste städer att bo i. Det finns mycket att göra som inte kostar skjortan.


Allt från att nosa på kungliga traditioner till att ta en simtur eller uppleva en stad inom staden – eller varför inte gå på skattjakt? Här bjussar mama-redaktionen på några av sina guldkorn. Träffa Askungen och Lejonkungen.


Att köra bil i Danmark skiljer sig inte nämnvärt från Sverige. Normalt ligger cykelbanan till höger om körbanan intill trottoaren. Glöm inte extra uppsikt på högersidan vid högersväng. Cyklar finns att hyra på flera ställen och det är både enkelt och smidigt att göra.


Inte för att jag blivit mamma och har ett barn, för hjälp vad jobbigt det är att bli väckt kl (som idag) för att sen se honom och Pontus somna om medan jag är klarvaken och får sätta mig här med datorn istället. Också mysigt att skriva av sig dock. Men jag är lyckligare för att jag hittat mer rutin i mitt liv, mer vanligt.


Skåne under hela året, så är det ingen tvekan om att det är våren och sommaren som är härligast, och till viss del sensommaren! Då jag själv är från Helsingborg , så har man ju varit runt en hel del och besökt många sevärdheter i Skåne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg