onsdag 17 maj 2017

Män är från mars kvinnor är från venus kritik

Gray hävdar i sin bok att många av våra relationsproblem beror på att män och kvinnor är så fundamentalt olika varandra. Kvinnor vill till exempel prata hela tiden och män behöver mycket tid för sig själva utan att bli. Kvinnor är ömma små varelser som mannen aldrig vill lyssna på och mannen vill känna sig behövd och behöver stundtals bege sig in i sin ? Män sägs vara från Mars , och kvinnor påstås härstamma från Venus.


Det är en intressant tanke, väl värd att vädra mer.

Jag vill utifrån den tanken påstå att hundar i så fall är från Mars. För vi pratar samma språk. Hans svar innehöll bland annat satserna: 1. Det kan handla om att de ställa till med en scen för att undersöka hur mycket drama du klarar av.


Och acceptera att kvinnor är från Venus och män är från Mars. John Gray är en amerikanska pyskolog och äktenskapsrådgivare. Män från är från Mars Kvinnor är från Venus har på svenska utkommit Mars åtrår Venus - Venus älskar Mars , Mars och Venus tillsammans för allti Mars och Venus i kärlekens tecken, Mars träffar Venus , Att börja om, Hur man får det manönskar. Kvinnor och män har i alla tider rört på sig, men när det gäller organiserad tävlingsidrott har kvinnorna ,.

Män är från mars och kvinnor från venus. Gray föreläser, skriver artiklar, behandlar klienter och utbildar terapeuter enligt sina läror. Trots detta fortsätter många människor att se på kvinnor och män på olika sätt.


När det svider i bröstet för att pappa inte säger att han älskar dig kommer du ihåg att pappa behöver gå in i grottan (garaget) för det är så hannarna gör. Det visar en undersökning som YouGov gjort på uppdrag av Blocket. Topparna för uppdelningen mellan könen ligger ganska nära centrum och det ger att vi har kvinnor som är tekniska och snabba och vi har män som är ömsinta och otekniska. Vi ÄR olika på ett fundamentalt sätt. Din typ av argument hör man ofta från minoriteten radikala feminister och jämställdhetsivrare som vägrar att inse att män och kvinnor faktiskt ÄR olika.


Att hänvisa till uppfostran tycker jag är felaktigt då de grundläggande skillnaderna alltid finns där. Genom alla tider har vi varit noga med att peka på skillnaderna mellan kvinnor och män , och inte ens i det mest jämställda av samhällen skulle man komma undan det faktum att finns olikheter mellan en snippa och en snopp. På planeten Venus odlar invånarna sitt känsloliv.


Invånarna på Mars är inte intresserade av känslor. Egentligen är det lika bra att inse det vi kommer från olika planeter. Och egentligen är det underligt att vi någonsin kan mötas. Män från Mars , kvinnor från Venus ” är en kandidatuppsats som utgörs av statistiska undersökningar över svenska folkets konsumtion av varugrupperna kläder, underkläder och skor.


Boken är ett standardverk och anses vara en av världens mest sålda böcker inom relationsutveckling och har sålt i över miljoner exemplar. I övrigt så håller jag med om analysen hittils i denna tråden, oavsett vad orsakerna må vara så tycks kvinnor ha en mjukare kommunikation än män i många fall.

Alltid bra priser, fri frakt från 1kr och snabb leverans. Om slutet och dödsångest och ringa sina föräldrar. Peppe Kvinnor , män och bröst. Och vår biologi förklarar att marsianerna vill para sig ofta och är riskbenägna, medan venusianerna är.


Detta är en bok som man många gånger har hört talas om och ofta i goda ordalag. Gray, John: Men are from Mars , women are from Venus. Det finns två sorters människor.


De bor på varsin planet, Venus och Mars.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg