onsdag 24 maj 2017

Historiska personer i världen

Jesus och Muhamed lär vara mest kända av historiska personer. Av personer som levt under dom senaste hundra åren borde Hitler, Stalin och Mao toppa. Tror folk överdriver västerländska popstjärnors världskändisskap.


Kan mycket väl tänka mig att i stora delar av världen är det relativt få som känner till Elvis Presley, Marilyn. Här finns mängder med innehållsrika faktasidor där du kan läsa om de flesta av tidsepokens kändisar. Hela listan - världens 1kändaste kändisar Pinsamma soffhopp till trots, Tom Cruise stjärna lyser klarare än någonsin.

Här är hela listan över världens kändaste kändisar. Förutom allt material som listas i mittenspalten här nedan, så kan du i vänsterspaltens Relaterade taggar hitta fakta om ännu fler personer. Och få samtidigt lite bättre koll på vem. Vår värld är i ständig förändring och det finns många enskilda episoder som gjort avgörande avtryck genom mänsklighetens historia.


Här har vi samlat händelser som förändrade världen , och som än idag påverkar våra liv. Census Bureau, ger följande lägsta och högsta värden på jordens befolkning. Anmärkningsvärda är den låga ökningstakten under första årtusendet e. Historiska uppskattningar.

Newsner ger dig nyheter som berör! Kenyansk miljökämpe som grundade miljöorganisationen Green Belt Movement. Idag vet man mycket om flertalet historiska personligheters liv, vanor och framgångar runt om i världen.


Vissa kända historiska personer är inte bara omtalade för sin talang, utan även för deras spec iella djur. Tar man med andra världskriget, vilket man nästan måste så är det ett tvång att ta med första världskriget eftersom att det var just det som ledde till andra världskriget. Jag själv tyckte även att det vore skandalöst att inte ta med andra världskriget då det ändrade hela världen , och fortfarande idag har påverkan på världen. Hans Villius Professor, historiker, tv-personlighet med den berömda rösten bakom en mängd historiska dokumentärer han gjorde i samarbete med Olle Häger, född och uppväxt i Kalmar. Förlamat geni har retats med världen i år.


Vetenskapshistoria Ny studie slår fast nollans ålder. De här personerna har bevisat att en inte som måste vara i en viss ålder för att göra skillnad. Dessa unga, ja hjältar, har förändrat världen till det bättre. Benazir Bhutto samt sexton personer dödas och ett sexiotal skadas.


Flyktingar - på grund av krig, politiska konflikter och klimatförändringar befinner sig miljontals av världens befolkning på flykt. FN:s flyktingorgan UNHCR:s statistik. Carl von LinnéJesusAristotelesNapoleonAdolf HitlerJulius CaesarPlatonWilliam ShakespeareAlbert EinsteinElizabeth IIListan är sammanställd av en internationell. Kina släpper ut dubbelt så mycket koldioxid som USA. Men per person släpper man ut hälften så mycket.


Kanada och Australien släpper ut mer koldioxid per person än USA.

Runt om vår planet finns det städer som är helt övergivna. Det är städer som en gång drabbats av olyckor, krig, ekonomiska kriser eller naturkatastrofer, och nu står tomma kvar, som monument över vardagens föränderlighet. Det här är världens häftigaste - och hemskaste - övergivna städer. Läs om kandidaterna – och rösta på din favorit.


Den här artikeln tar upp de historiska personer från den verkliga eller mytoligiska världen som finns med i Harry Potter-böckerna av J. Antingen är personerna trollkarlar eller Mugglare. Följande karaktärer är alltså inte fiktiva, men kan i böckerna beskrivas på, eller ha gjort saker som inte stämmer in i verkligheten. Det beror delvis på Europas historiska dominans under de senaste 2åren, då historia uppkom som vetenskap.


Men det beror också på att de övriga epokerna fungerar ganska bra även för många andra regioners historia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg