torsdag 29 juni 2017

Affektfokuserad terapi kbt

Videosamtal med psykolog. KBT via videosamtal med psykolog. Ta del av dina journalanteckningar. Säker inloggning via ditt bankid. Om psykisk ohälsa och behandling.


Affektfokuserad terapi kbt

Vill du jobba som psykolog hos oss? Jobba på distans med Mindler. Ta reda på hur Mindler fungerar. Legitimerade behandlare över hela sverige. Hitta en samtalskontakt som passar dig.


Maila eller ring och boka in en samtalstid! Få bort din ångest med effektiv ljudbok. Birgitta arbetar nu från eget AB. I den intervju med Katja Bergsten som finns bifogad som videoklipp nedan, finns mer information om affektfokuserad terapi och dess koppling till mentalisering.


Affektfokuserad terapi kbt

Ett videoklipp illustrerar också en rollspelad klinisk situation – för att visa hur ett affektfokuserat arbetssätt kan se ut. KBT - terapi och känslofokuserad psykoterapi Teresa Brieger Olsson, socionom, utbildad inom KBT , familjeterapi och affektfokuserad psykoterapi. Vi planerar avancerade workshops i affektfokuserad terapi för certifierade affektfokuserade terapeuter. Grundtanken i affektfokuserad terapi är i stora drag att vi, i våra tidiga relationer till våra föräldrar eller anknytningspersoner, lär oss vilka känslor som är tillåtna att känna och visa samt vilka känslor som inte är det. Med åren befästs dessa tankar och vi lär oss att trycka undan våra otillåtna känslor och ersätta dem.


Spädbarn föds med ett vitt spektrum av olika känslor, här kallat affekter. En central person för den affektfokuserade terapin är Tomkins. Detta har förändrats på senare år: den tredje vågens KBT har lyft fram känslomässigt undvikande och känsloreglering som ett centralt fokus i KBT.


Samtidigt har den tredje vågens KBT , och i synnerhet ACT, tagit avstånd från de kognitiva perspektiven i KBT. Följden har blivit att KBT familjen har blivit allt mer splittrad. KBT för legitimerade psykotera­peuter och psykologer med annan legitimations­grundande inriktning.


Likväl som vi kan ha fobier för spindlar, öppna platser, hissar eller sociala situationer så kan vi ha fobier för känslor. Det är en grundläggande tanke inom affektfokuserad psykoterapi. Människor som lider av fobier utvecklar ofta beteenden som gör att de undviker situationer som är ångestväckande. Landstingssubventionerad tjänst.


Sapu - ledande utbildningar inom integrativ psykoterapi. Sapu har basutbildningar, psykoterapeutprogram samt lärar- och handledarutbildningar. Känslofokuserad terapi syftar till att öka kontakten med egna grundläggande känslor. Terapeuten är aktiv och arbetar tillsammans med klienten för att känslosignaler ska bli begripliga och ge information om egna önskningar och behov. Det betyder att jag utgår från en bredd av kunskaper inom KBT , affektfokuserad terapi , relationell terapi och systemisk förståelse med anknytningsteori som grund.


Jag arbetar med par likväl som med individuella terapier. Min utbildning innefattar bl. Jag har över tjugo års erfarenhet av barn och föräldraproblematik. Jag är legitimerad psykoterapeut. Det här är den första svenska boken om affektfokuserad psykodynamisk terapi.


Affektfokuserad terapi kbt

Våra grundaffekter styr vår uppmärksamhet och förbereder oss för handling. De berättar vad som är viktigt och hjälper oss att kommunicera det till andra. Metoden har i jämförande studier visat samma goda resultat som andra evidensbaserade psykoterapiformer.


Hur vi hanterar våra affekter beror dock till stor del på vilka relationella erfarenheter vi gjort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg