onsdag 21 juni 2017

Rolig onödig fakta

New York City är längre söder ut än Rom. Och Skottland är längre norr ut än Alaska (geografiska skills någon?). Det är omöjligt att andas och svälja samtidigt. Oh, Jag har precis snöat in på denna typ av fakta nu.


Jag sitter fullständigt proppad av onödig information som jag kan namedroppa lite sådär då och då när jag vill verka lite extra framför flötet :) Så tack för dessa, nu laddade jag banken lite ytterligare!

Världen är stor och det finns mycket som vi inte vet om. Det finns så mycket kunskap som vi inte har en aning om. Nedan får du i alla fall roliga fakta som du säkert inte visste om världen! Djurfakta – roliga fakta om djur.


Blandad humor - Otroligt onödig och rolig fakta ! Fjärilar smakar med fötterna. En ankas kvackande ekar inte, och ingen vet varför. Visste du att det finns en rosa sjö eller att ett känt monument i USA ligger på fel plats?

Information du inte visste om men som du nu bara måste få veta. Du andas i genomsnitt ca fem miljoner gånger varje år. Månader som börjar med en söndag innehåller alltid en fredagen den. Idag, den juni, firar svenskarna Sveriges nationaldag! Norge är det ändå många av.


Använd dessa roliga fakta i tid och otid. Rolig fakta du antagligen inte hade en blekaste aning om! En struts öga är större än dens hjärna. Hajar är immuna mot cancer.


Det skulle ta år att fylla globen i sverige med vatten från en vanlig vattenkran. En jordnöt innehåller lika mycket fett som en kilometer gurka. En vals tunga väger upp till ett ton. Här följer intressanta och ibland förbluffande fakta om julen. En konstgjord spindel med nät förekommer ofta i ukrainska julgransdekorationer.


Ett spindelnät som hittas på julaftons morgon tros bringa lycka. Många delar av granar och tallar kan ätas. Barren innehåller mycket C-vitamin.

Oktoberfest som du förmodligen inte vet. Sjukt kul med rolig men onödig fakta. Nu vet jag inte sanningshalten i alla dessa påståenden så ni får ta dem med en nypa salt men kul ändå! Onödig fakta är ju alltid såå kul! Elefanter är de enda djur som inte kan hoppa.


Emil Lindberg Alla delar i vår kropp är viktiga och arbetar tillsammans för att kroppen ska kunna fungera. Kort och gott exporterar vi massvis av musik till världsscenen, vilket är en ganska intressant fakta om Sverige. Vårt pass är ett av världens bästa.


En annan intressant fakta om Sverige som vi bör vara stolta över är det faktum att vårt pass ger oss tillgång till de flesta länder runtom i världen utan att behöva ansöka om visum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg