onsdag 14 juni 2017

Positivt med att sluta snusa

Sluta snusa snabbt med ljudbok. Fri frakt, bra priser och stort produktutbud på Kronans apotek. Kronans Apotek hjälper dig att vara friskare på insidan och vackrare på utsidan.


Genom att ta ett steg i taget får du känslan av att uppnå något hela tiden. När man vill sluta röka eller snusa kan det innebära hårt arbete i några månader.

I gengäld kan du uppnå en känsla av tillfredsställelse och känna dig nöjd med dig själv när du har uträttat något positivt genom att bli av med beroendet. Motverkar återfall med positiv metod. Anders Åkermans metod ger motivation och energi genom att fokusera på allt som är positivt med att sluta snusa. I boken berättar han om hur man genom att acceptera och bejaka negativa känslor och impulser gör att de förlorar sin makt – och därmed försvinner snabbare. Att sluta snusa kan vara svårt, det vet Anders Åkerman som försökte ett otal gånger innan han slutligen lyckades.


Då genom att bokstavligen tänka om helt. Med hjälp av KBT och den egenutvecklade metoden NJUT skiftade han fokus till vinsterna med att sluta – då vände det. Med boken Snusfri vill han nu hjälpa andra.

För snusandet kostar, både på din hälsa och din plånbok. För dig som vill sluta snusa finns det hjälp och tips att få på vägen mot ett snusfritt liv. Längst ner i artikeln kan du göra ett snustest och jämföra ditt snusberoende med andra snusare. Efter genomfört test får du svar på hur mycket hjälp du behöver för att sluta snusa.


Här listar vi alla fördelar och hälsovinster med att sluta snusa. Du har säkert hört om många hälsovinster med att sluta röka, och många av dem gäller även för snusare. Kom ihåg att oavsett ålder, eller hur länge man snusat, så är det aldrig för sent att sluta. Positivt , varsågod: Det bästa med att sluta snusa är att man mår bättre.


Jag slutade för drygt ett år sedan efter ca års konstant snusande. Första dagarna var ju värst förstås när nikotinet försvann ur kroppen, men sedan gick det oförskämt lätt. Hjälp att sluta snusa. Det finns många fördelar med att sluta snusa. Du förbättrar din hälsa och din ekonomi och dessutom gör du dig fri från ett beroende.


Det viktigaste för dig som planerar att sluta snusa är att du själv verkligen vill. Det kan hjälpa att dricka mer vatten och det är även bra om du känner yrsel. Varför vill jag sluta.


Hungerkänslor och viktuppgång: Nikotin ökar ämnesomsättningen och därför kan du märka att du går upp i vikt efter att du slutar snusa.

Men även där tror jag att jag har snusat någon då och då. Mitt stora problem har varit alkohol och det har alltid varit i samband med alkohol som jag trillat dit igen. Därför har det liksom blivit lite att för att sluta snusa har jag varit tvungen att sluta dricka.


Nu har jag varit snusfri i tre dagar och det känns rätt lätt. Den främsta anledningen till detta är för att ingefära, örten med dess karaktäristiska smak, har en “brännande” effekt under läppen. Enkla råd om att sluta med tobak kan.


De direkta hälsofördelarna med att sluta att röka kan uppnås mer eller mindre direkt, även när du inte upplever någon markant skillnad. Ett relativt nytt hjälpmedel, som blivit mycket populärt, för den som vill fimpa för gott är de så kallade E-cigaretterna. Rökning går hand i hand med en mängd sjukdomar men det är aldrig för sent att sluta – flera positiva hälsoeffekter märks redan timmar efter sista blosset. Tobaksforskaren Hans Gilljam har aldrig ångrat att han slutade röka. Snuset är bra för folkhälsan och kan till och med skydda mot vissa sjuk­domar, enligt en ny rapport.


Men att snusa är långt ifrån riskfritt, anser överläkaren Gunilla Bolinder. Frågan är bara hur farligt det är, säger hon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg