torsdag 8 juni 2017

Gästbok dop vad skriva

GÄSTBOK vid dopet - FamiljeLiv. Dop gästbok - FamiljeLiv. Tips på vad du kan skriva på kortet. Dopträd Kanske har ni dopet eller dopfesten hemma? Vad betyder mitt namn?


Kanske vill ni passa på att plantera ett träd för ert lilla barn?

Engagera släkten i att plantera detta träd i väntan på kaffet! Låt gästerna skriva en enkel hälsning till barnet samt tacka för festen. Ge gästerna chansen att skriva ett meddelande i din personliga gästbok. Alla vinner – gästerna kan skriva ett litet tackmeddelande och du har en bok full av minnen resten av livet. Välj en design, anpassa den och lägg ut boken i början eller slutet av festen – på bröllop, trädgårdsfest, dop eller födelsedag.


Nu har jag skrivit ut en framsida och hittat lite information om ametist som jag skriver på vänster sida inne i kortet. Dopet är på söndag, och jag jobbar i natt och i morgon natt så jag behöver fixa det här så snabbt som möjligt. Men vad skriver man mer?

En annan bra sak är att be släkt och vänner att skriva i en gästbok , med välgångsönskningar, dikter till dopet eller annat de vill ska vara ett minne ifrån dem. Boken blir ett underbart minne för barnet när han eller hon blir äldre, kanske kan man där läsa vad äldre släktingar skrivit som då själva inte längre finns där för. Ett alternativ till att hälla vatten på huvudet, som det görs vid ett dop , är att istället ta hans hand- eller fotavtryck och sätta in dessa i hans album. Något roligt för framtiden kan även vara om alla skriver en liten text eller hälsning till barnet som sedan sparas i ett album eller i boken om “mig själv”.


Med The Tiny Univers Baby Guestbook kan man låta fantasin flöda och skriva allt från en rolig anekdot till en fin dikt. Funkar även väldigt bra som doppresent, kan vara något att önska sig till dopet. Och om man som P ska byta ut förlovningsringen till en vigselring, ska man skriva både förlovningsdatum och bröllopsdag Skriv gärna en hälsning till oss i Djurönäsets Gästbok. Då finns det lite mer plats vid bordet och gästerna kan fritt sitta och skriva på ett annat sätt.


Gratulera nyföd dikt till nyföd lyckönskningar till babyn, dopdikter till inbjudningskort, grattis till nyfött barn, dikter till dop eller namngivning, tips om dopdikter, dikt och psalmer till dop , dopdikt, en bebis dikt, doprim, dikter och verser till dopet , citat till dopkortet, textförslag till dopkort, grattis till nyblivna. Det viktigtaste är att man får med sig det man själv vill under kvällen. Vissa tycker sjåälva det kan vara svårt att veta vad man ska skriva i en gästbok därför har vi ett allternativ även där - En glasburk som man lägger i små hjärtan i. Man låter gästerna skriva något litet på hjärtat och sedan stoppar i burken. Att gå på dop kan vara kul – men att skriva dopkort kan kännas svårt.


Som tur är finns det några hälsningar som alltid brukar uppskattas. Då kan du till exempel skriva : Grattis på dopdagen. TIPS PÅ DOPET Be släkt och vänner att skriva i en gästbok.


Välgångsönskningar, dikter eller något annat de vill ska vara ett minne ifrån dem.

Roligt att ta fram när barnet är större. Ett tal byggt på siffror från morfar till barnbarnet ”Inför dopet sa mormor till mig: tänk nu på ett tal! Våra gästböcker och namntavlor blir ett riktigt fint minne från dopet eller kalaset. Många av gästböckerna och alla namntavlor går även att få personlifierade med personligt tryck. Missa inte heller de alternativa gästböckerna med pussel och tavlor.


Glöm inte att köpa till en penna i en läcker färg. En gästbok är definitivt ett väldigt roligt minne att ha från sitt bröllop, vilket gör gästboken nära nog ett måste! Det finns dock en mängd olika varianter på gästböcker och massa olika sätt att skapa en egen gästbok. Här finns olika roliga gästböcker som du enkelt kan klicka hem och använda på ert bröllop.


Låt era vänner skriva ner några rader i gästboken och klistra sedan in bilder från festen i efterhand på personen som skrivit för att kommit i håg och få lite roligare bok. Jag undrar hur man skriver tackkort då vi bjöd in till dop men överraskade med att gifta oss samtidigt. Det är bara att skriva ett tack till dem som hedrade er med sin närvaro vid er vigsel och till de som i ett senare skede gratulerat er skickar ni tackkort för detta.


Min gästbok är på väggen i hallen. I norrländska bytar har man gästbok i skinn som man skriver på. Till makens årsfest skulle vi ta fram gästboken som han fick vid årsfesten men inte använt. Jag funderar fortfarande var den är, för jag flyttade på den en månad innan. Allt passar efter ett dop.


Viktigt är dock att gästerna vet vad som gäller i förväg. Oönskade presenter Finns det något fint sätt att berätta vad man önskar sig till barnet och vad man absolut INTE vill ha? Nja, man kan knappast skriva det på inbjudningskortet: “Lisa önskar sig… men vill inte ha…”. På Dopguiden kan du läsa om allt som rör dop , både dop av vuxna och om barndop. Många pratar om namngivning istället för dop.


Vi skriver på denna sida även om detta, men man ska veta att namngivning inte har något med kristendomen och dopet att göra – detta är privat hyllning med fokus på barnets namn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg