fredag 23 juni 2017

Belastningsregistret jobb

Om belastningsregistret. Enligt lag ansvarar Polismyndigheten för belastningsregistret och misstankeregistret. Dessa register innehåller uppgifter om den som fått påföljder för brott och som är skäligen misstänkt för brott. För att kunna fylla i blanketter på skärmen måste du använda Adobe Reader, Adobe Acrobat eller någon av webbläsarna Chrome, Edge, Internet Explorer, Opera och.


Du som är arbetsgivare till blivande anställd har rätt att ta del av ett registerutdrag från belastningsregistret.

Det finns generella regler som gäller alla utdrag och utöver det specifika regler för varje typ av utdrag. Blanketter och information om hur du begär utdrag ur belastningsregistret. Tillstånd – ansöka om Sök tillstånd för uteservering, loppis, demonstration, valborgsmässofirande och mycket annat. Jag hör hela tiden folk säga att det inte går att få jobb om man har saker i belastningsregistret som ex.


Belastningsregistret regleras i lagen om belastningsregister. Mitt svar kommer därför utgå från den lagen. Utdrag ur belastningsregistret för framtida jobb. Behöver du ett utdrag från Polisens belastningsregister ?

Fyll i ditt personnummer och kontaktuppgifter så får du snabbt hem korrekt ifyllda handlingar för begäran om utdrag. Det enda du behöver göra är att signera och skicka in handlingarna i medföljande kuvert. Om man skulle hårdra det skulle det kunna innebära att någon som dömts till tre månaders fängelse för stöld eller narkotikabrott får svårare att söka jobb år framåt eftersom en prick i belastningsregistret kan leva kvar så länge. Man räknar med att sökande sållar bort sig själva.


Arbetsgivaren har rätt att hämta ut vissa uppgifter ur belastningsregistret. För vissa typer av jobb (såsom jobb på hem för vård eller beroende av barn eller boenden som tar emot barn) så sker inför varje anställning en obligatorisk registerkontroll. Utdrag från belastningsregistret skickar du till arbetsgivaren när du valts ut för att anställas eller fått ett uppdrag, inte när du söker jobbet.


Tänk på att blanketten ska vara underskriven för hand. Beställ utdrag snabbt och smidigt. Vi svarar inom timmar på vardagar under kontorstid. Ja, det finns olika versioner beroende på bransch. Men informationen till arbetsgivare är densamma oavsett.


Man HAR rätt att se sitt belastningsregister (och därmed öppna det) innan man lämnar vidare det. Sen fattar jag att man inte tar den striden när man söker jobb :) men dom har iaf inte rätt att kräva oöppnat. Hur länge finns ett brott kvar i belastningsregistret ? Det innehåller uppgifter om den som fått en straffpåföljd för brott genom dom, beslut, strafföreläggande eller föreläggande av ordningsbot ( 3§ p.Lag om belastningsregister ).

Har sökt ett extra jobb i en kundtjänst på ett företag som sysslar med kortbetalningar. Har varit på en intervju och imorgon ska jag på nästa, känns ganska säkert att jag skulle få jobbet. Men nu vill det ha UC samt utdrag ur belastningsregistret för att det är mkt kontakt med kortnummer.


Se vilka jobb som är lediga på PostNord. För oss är medarbetarnas kompetens och engagemang avgörande för vår framgång. Vill du bli en av oss? Den arbetssökande kan naturligtvis vägra att lämna in ett intyg men får då sannolikt inte jobbet.


Jag har jobbat som usk på olika äldreboenden och nu fått jobb på sjukhus jag har aldrig blivit ombedd att ta med utdrag ur belastningsregistret. Möjligheten finns såklart att dom gjort det på arbetsplatsen utan min vetskap men då borde jag fått hem att någon gjort det vad jag vet. Tror nog att du kan börja jobba.


För jobb inom förskola och skola krävs utdrag ur belastningsregistret enligt lag, men även inom andra branscher har det blivit allt vanligare att arbetsgivare begär att den sökande ska presentera ett utdrag om sig själv när hon eller han söker jobb.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg