onsdag 7 juni 2017

Män är från mars kvinnor är från venus download

Kvinnor är ömma små varelser som mannen aldrig vill lyssna på och mannen vill känna sig behövd och behöver stundtals bege sig in i sin ? Gray hävdar i sin bok att många av våra relationsproblem beror på att män och kvinnor är så fundamentalt olika varandra. Kvinnor vill till exempel prata hela tiden och män behöver mycket tid för sig själva utan att bli. John Gray är en amerikanska pyskolog och äktenskapsrådgivare. Jag köpte den för en femma och beslöt mig för att försöka förstå varför den blev en sådan bestseller när den kom ut.


Det är en intressant tanke, väl värd att vädra mer.

Jag vill utifrån den tanken påstå att hundar i så fall är från Mars. För vi pratar samma språk. Herr Fixar Allt och Kommittén för Hemmets Förbättring er män , är att de inte lyssnar. Genom alla tider har vi varit noga med att peka på skillnaderna mellan kvinnor och män , och inte ens i det mest jämställda av samhällen skulle man komma undan det faktum att finns olikheter mellan en snippa och en snopp.


Kvinnor och män har i alla tider rört på sig, men när det gäller organiserad tävlingsidrott har kvinnorna ,. Män är från mars och kvinnor från venus. Egentligen är det lika bra att inse det vi kommer från olika planeter. Och egentligen är det underligt att vi någonsin kan mötas.

Trots detta fortsätter många människor att se på kvinnor och män på olika sätt. Gray föreläser, skriver artiklar, behandlar klienter och utbildar terapeuter enligt sina läror. Invånarna på Mars är inte intresserade av känslor. Topparna för uppdelningen mellan könen ligger ganska nära centrum och det ger att vi har kvinnor som är tekniska och snabba och vi har män som är ömsinta och otekniska.


Vi ÄR olika på ett fundamentalt sätt. Män och kvinnor mer lika än olika. Faktum är att män och kvinnor har många fler likheter än olikheter, och har alla möjligheter att förstå varandra. Gray har skrivit flertalet böcker med samma tema inom kategorin självhjälpsböcker för par.


Han skriver att vi dras till dem som väcker det vi saknar i oss själva. Boken är ett standardverk och anses vara en av världens mest sålda böcker inom relationsutveckling och har sålt i över miljoner exemplar. Venus och män från mars ? Hans svar innehöll bland annat satserna: 1. Det kan handla om att de ställa till med en scen för att undersöka hur mycket drama du klarar av.


Kom in och se andra utgåvor eller andra böcker av samma författare. Finns det flest män eller kvinnor ? Varför lever kvinnor oftast längre än män ? Vad skulle hända om en man åt p-piller under minst en månad?

Vad beror det på att kvinnor ibland får skäggväxt? Som lovat: Mellan raderna! Veckans avsnitt handlar om varför vi gråter och om varför män skickar dickpics.


Det handlar också om Zadie Smiths bästa och om den senaste, om Hans Rosling och Afrika och om Michael Wolffs ”Fire and Fury” eller skvaller från Vita huset. Hoppas att ni gillar, vi gillar er! Men jag tror de här skillnaderna är överdrivna.


I själva verket agerar män och kvinnor psykologiskt mycket lika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg