fredag 2 juni 2017

Från takkontakt till väggkontakt

Man kan ju stoppa i sin europlugg i valfritt schukouttag som då gladeligen levererar upp till 16A. Ett lamputtag levererar (i teorin, i verkligheten är de nog avsäkrade 10A) max 6A. På så sätt blir en ändring om något till det bättre, bortsett från att man ändrar utförandet då. Om du ändå vill dra lampan till en takkontakt så går det enkelt att. Takupphängare i råmässing från PR Home Finns både med takkontakt och väggkontakt 9cm.


Tygkabel svartvit textilkabel med takkontakt.

Elinstallationer: strömbrytare, väggkontakt , takkontakt ,. Julstjärnor vars sladd har vanlig kontakt istället för takkontakt. Minhembio forum › Hemma › Inredning MöblerCachadLiknandenov. Från väggkontakt till takkontakt El, VVS och bygg. Då ska man nog undvika att byta stickpropp.


Pga nya EU-regler får vi inte längre sälja dessa med fastsvetsad takkontakt men ni kan välja att köpa till en sådan och välja om ni vill få den fastmonterad eller göra det själva. Lamphållaren är anpassad för liten sockel, E14. Lampan finns som taklampa och även som vägglampa, liggandes på bor ståendes i glasbehållare osv.

Då jag fortfarande vill ha belysning i det rummet, utan att flytta möbeln, vill jag koppla in en golvlampa till det lamputtaget. Golvlampan har däremot ett vanligt uttag och har även en egen strömbrytare. Det ger mig två frågeställningar: 1. Finns det någon enkel adapter för lamputtag till vanligt uttag? Lämna inte ut dina uppgifter till någon annan, då du kan hållas ansvarig för andras handlingar.


Länkar till olagliga, pornografiska, diskriminerande, rasistiska eller på annat sätt stötande material är inte tillåtna. Ska koppla en del lampsladdar i taket men problemet är att sladdarna har vanliga kontakter och passar inte takuttag. En vit sladd på 5m med strömbrytare.


Adapter från väggkontakt till USB. Laddar alla aparater som laddas via en USB sladd tex mp3-spelare, mobiltelefoner, kameror etc. Perfekt produkt för den som har många enheter som kan laddas med USB-kablar. Vackert utförande i äkta råmässing med svart tvinnad tygsladd.


Observera att USB-kabeln ingår ej. Singel finns både med dragströmbrytare och utan. Ett enkelt takupphänge som blir perfekt med en dekorativ ljuskälla.


Passar utmärkt att hänga i fönstret eller i grupp över ett bord. Singel ansluts med en väggkontakt men det går även att koppla om till takkontakt. Strömbrytare på sladden.

Stor lamphållare (E27). W glödlampa eller motsvarande styrka i halogen, lågenergi eller LED. Takkontakt ingår ej på grund av nytt EU direktiv. De finns att beställa.


Flos String Lights är en takpendel av Michael Anastassiades som finns i två utförande, som kon (Cone Head) och klot (Sphere Head). Sky fönsterpendel i koppar från Markslöjd. Vid lång sladd med stickkontakt så kan du själv klippa sladden och sätta dit en takkontakt om du har ett takuttag där du vill sätta lampan. För att få signalen att nå längre kan en repeater användas. En repeater tar emot kommandon från sändande enheter och skickar ut dem igen.


Genom att placera repeatern mittemellan de sändande enheterna och de mottagande enheterna kan det totala avståendet vara upp till meter (plus meter).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg