tisdag 24 april 2018

Bison ångbroms

Bison Ångbroms består av polypropen som laminerats med en polyetenfolie. Ett visst ångflöde säkerställs permanent utåt i konstruktionen, men även inåt. Lagras i obruten förpackning eller så att den ej utsätts för fukt och värme.


Den används tillsammans med skivor, inte tillsammans med lösull ( Den går inte blåsa bakom). Variabel kan variera ångtätheten beroende på klimat vilket medför en ökad kontroll av vattenångan i konstruktionen. Används på den varma sidan av av tak- eller väggkonstruktionen för att lufttäta och samtidigt kontrollera ångflödet.

Materialet är vindtätt och vattenavstötande. Vindskyddet monteras på utsidan av isoleringen, innanför ytskiktet (fasaden). Vison Byggprodukter AB säljer byggplast- och tätskiktsprodukter för väggar och tak. T-Emballage Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats.


Har planer på att byta innetak på ovanvåningen, tänkte att passa på att sätta upp en ångbroms samtidigt (bra eller dåligt?) vilken ångbroms ska man använda? Vill inte använda plastfolie. Idag så finns det bara innetak av träpanel, tjärpapp och spån. Bison Flextejp är en armerad byggfolietejp som har mycket stark häftförmåga.


Tejpen har en utmärkt åldringsbeständighet.

Planerar du att köpa Ångbroms Eko Bison Bison ? Besök Byggmaterialportalen där du hittar information om Ångbroms Eko Bison samt får förslag på liknande byggmaterial från Bison. Du kan också handla byggmaterial online hos Sveriges bästa byggvaruhus. Liknar Ångbroms Bison. Variabel kan användas i de flesta typer av konstruktioner men bör inte användas i konstruktioner med permanent hög luftfuktighet (ex badhus).


Här verkar det finnas olika bud. Några verkar mena att man kan ha konventionell ångspärr invändigt (innertak) och sedan använda ångbroms istället för underlagspapp, för att ge möjlighet för ev fukt att ta sig ut uppåt. I andra fall verkar det istället vara den inre plasten som byts mot ångbroms. Man får då ett förhållande med en. Duken är diffussionsöppen.


Det innebär att eventuell fukt kan vandra ut genom duken. Montering ångspärr, ångbroms. Detaljer om Ångbroms Eko Bison. Eller är det inte så enkelt att räkna ut? Hittade en tabell där gips hade värde och OSB 4. Då känns det ju nästan som att OSB är en ångbroms som motsvarar duken från Bison ? Handla byggmaterial från Bison online DiffTak Bison - 50x50m, Diff-öppet underlagstak, Vattentäthet W1.


Bison DiffTak är ett P-märkt, diffusionsöppet och genomtrampningssäkert underlagstak. Någon luftspalt mot underlaget behövs ej utan duken läggs dikt an isoleringen.

När jag renoverade taket och isolerade så använde jag inte ångbroms pga kallvind. Men, jag vet inte om jag tolkade informationen rätt. I monteringsanvisningen på bison står det att den inte ska användas mot kallvin utan dom rekommenderar ångspärr då istället.


Bison Vindskydd monteras på utsidan av isoleringen, innanför ytskiktet (fasaden).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg