måndag 16 april 2018

Byta stickpropp till lamppropp

Stort utbud till rätt pris från kända varumärken. Maskiner och verktyg till rätt pris. I denna videon visar jag er hur man byter en simpel stickpropp själv.


Läs mer på Elsäkerhetsverkets hemsi-da. ANVISNING Här nedan förklarar vi hur du byter från DCL-lamproppen till den äldre jordade lampproppen. En felaktigt e-postadress, ett felaktigt användarnamn eller lösenord har angetts.


Du kan logga in med ditt användarnamn i stället för e-postadress om detta fel. Har du en förlängningskabel eller apparatkabel som blivit skadad kan du, om det är möjligt, ta bort den defekta delen och ersätta med samma typ av kabel, stickpropp eller skarvuttag. Du får också, i den fasta installationen, byta.


Att byta ut en ojordad stickpropp mot en jordad. Stickproppar klass I och II passar både i skyddsjordade och ojordade vägguttag. Skillnaden mellan ojordat och skyddsjordat uttag är. Lamppropp monteras på samma sätt som stickpropp. CEE stickpropp och skarvuttag omfattas av en.


Byt till mobilversionen. Om du sätter ihop en skarvslad som ska användas i ett jordat uttag, måste alla delar till skarvsladden vara i jordat utförande. Inte en susning att byta till jordad stickpropp , den måste byggas om till jordat utförande , har du inte kunskap så prata med en elektriker hur det ska göras. Men för att vara klar mot TS, för att byta typ av stickkontakt på CE märkta apparater måste de lämnas in till en ombyggare enligt lag.


Byta stickpropp till lamppropp

Men detta gäller apparater, så vet inte helt om en lamparmatur går in under dom reglerna. Jag har blivit lärd att man inte ska försöka sig på att skapa en egen jordning, det kan till och med vara så att försäkringar inte täcks om man gör egna komplingar. Det är ok att byta kontakt så att du kan använda gamla lampor, men om du vill göra om lampa till jordad föreslår jag att du byter ut hela sladden med kontakt och armatur.


Logga ut för att byta användare. De båda stiften ska användas för strömförsörjningen och hålet i mitten ska användas för skyddsjorden som är den gulgröna kabeln. Bäst funkar om ledarna är skalade 4-5mm. Man får byta en lamppropp själv om man är helt säker på hur man gör detta.


Byta stickpropp till lamppropp

Se till att dra åt skruvarna rejält och att inga koppartrådar sticker upp. Koppla stickpropp Torbjörn Lidbom. Vi reserverar oss för eventuella lagerdifferenser som kan förekomma men vi gör vårt bästa för att alltid visa så korrekt lagersaldo som möjligt.


Här hittar vi ett stort antal olika stickproppar. Välj efter stil och smak. Vi monterar gärna stickkontakten åt dig. Snabba leveranser Stort sortiment!


Byte från ojordade till jordade uttag kräver behörighet du måste anlita en elinstallatör för att dra fram skydds­ jordsledare och byta ut alla vägguttag i rummet. Här har vi också stickkontakter och uttag när du ska montera ihop sladdar för uttag. Om din armatur inte går att ansluta till de nya uttagen, vänd dig då till elinstallatören. Ett felaktigt e-postadress, användarnamn eller lösenord har angetts. Detta medför att det är en stickpropp för taklampor på den.


Vi använder cookies för att säkerställa att du får maximalt utbyte av vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra dina inställningar så ger du ditt medgivande till. Vill du byta stickproppen mot en lamppropp , så behöver du som sagt.


Du får inte byta en ojordad stickpropp , se bild mot en jordad. Ofta när man köper gamla lampor är det en ojordad kontakt som man. Apparaten blir inte jordad bara för att man byter stickpropp. Den enda anledningen till att byta en ojordad stickpropp till en jordad eller en.


Har en gammal symaskin som har en ojordad stickpropp. Men även om hemmet är försett med ett sådant relä är det viktigt att sörja för korrekt jordning av de apparater som är försedda med jordade stickproppar. Om stickproppen har skadats, t. I en jordad stickpropp fi nns det tre ledare mot två i vanliga stickproppar. Enda undantaget är stickpropp till lampor som saknar beröringsbara metalldelar. Då jag fortfarande vill ha belysning i det rummet, utan att flytta möbeln, vill jag koppla in en golvlampa till det lamputtaget.


Byta stickpropp till lamppropp

Golvlampan har däremot ett vanligt uttag och har även en egen strömbrytare. Det ger mig två frågeställningar: 1. Finns det någon enkel adapter för lamputtag till vanligt uttag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg