tisdag 17 april 2018

Mezetallrik recept

Mezetallrik recept

En härlig plocktallrik med bland annat lammfärsbullar, aubergineröra och fetaost. Du kan också göra en större sats av allt och bjuda på Medelhavsbuffé. Här hittar du de bästa recepten rörande mezetallrik , det har varit 4personer som har varit intresserade av dessa recept före dig. Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd.


Mezetallrik recept

Plockmat är alltid trevligt. Dammar av detta recept i dessa svamp och kantarelltider. Denna längd är ett gott tilltugg till fredagens kalla öl eller mys. Den passar även toppen som förrätt om man vill bjuda på något gott men enkelt innan maten.


Med en färdigkavlad rektangulär smördegsplatta är den mycket lätt- och snabblagad. Recept från Hemmets Journal. Okänd Chokladbräck med salta jordnötter och dumle. Skiva aubergine och zucchini på bredden.


Blanda grönsakerna med dl olja, tsk salt, krm peppar och cayennepeppar på en ugnsplåt. Meze är små spännande plockrätter som man äter och umgås kring i timmar. Laga många rätter och bjud dina vänner på en.


Servera med tillbehör i pitabröd eller med couscous eller som en del av en härlig mezetallrik. Falafelbollarna formar du enkelt med en glasskopa. Falafel är en mycket älskad rätt i Mellanöstern, men dess ursprung har aldrig riktigt fastställts.


Och vem skulle inte vilja det? På en mezetallrik finns det alltid minst en svalkande yoghurtsås. Tillsammans med en välkryddad kycklingrätt är denna paprika- och harissayoghurt perfekt i sin enkelhet.


Harissakryddan sätter fart på den milda yoghurten och smakar fint ihop med den grillade paprikan. Man bjuder ofta på det som förrätt eller som tillugg när man träffas. Jag har här fokuserat mest på olika korvsorter, så som chorizo, vitlökskorv och paprikakorv. Här finns recept , matlagningstips restaurangrecensioner främst från Stockholm och en del personliga tankar om mat och det som händer mig. Självklart är alla recept lagade utan kött, annars vore de ju inte så goda.


Mest veganskt, men också en del lakto-ovo, framförallt i de äldre recepten. Jeans läckra mezetallrik med tabouleh, hemlagad hummus, grillad halloumi, sucuk och falafel. Kikärtorna behöver ligga timmar i blöt innan de kokas. Med vita bönor i får den ett högt fiberinnehåll och du håller dig mätt länge. Har du rödbetshummusen på en rostad grov brödskiva med avokado och ägg är det en bra lunchmacka om du äter en sallad till.


Men du kan även använda rödbetshummusen som dipp eller röra till en mezetallrik. Smakar verkligen Medelhavet! Glöm inte att prova deras mezetallrik eller de turkiska lammfärsbiffarna med ost - jättegoda! Dolmades är verkligen en av mina absoluta favoritförrätter på en mezetallrik. Det är fint och helt galet gott.


Därför kära vänner hoppas jag att jag kan inspirera er till att göra era egna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg