fredag 27 april 2018

Borderline medicin

Antidepressiva läkemedel är vanligt förekommande i behandling mot borderline. Vissa behöver medicin under hela sitt liv, andra bara under de perioder i livet som är extra tuffa medan några klarar sig helt utan medicin. Du får pröva dig fram och se vad som passar dig bäst och vad du mår bäst av.


Om borderline – emotionell instabil personlighetsstörning. Test, anhörig, symptom, orsak, medicin och behandling.

Att en person har borderline går inte att upptäcka förrän man lever nära personen och märker att de kraftiga humörsvängningarna förekommer. Jag har diagnosen borderline personlighetsstörning, och ja, jag vet att detta är något jag ska ta upp med min läkare (vilket jag gjort), men jag vill höra erfarenheter från andra innan jag beslutar mig. Till saken: Jag vill kanske börja ta medicin igen, eftersom mina dåliga episoder börjar komma tillbaka. Emotionellt instabilt personlighetssyndrom, EIPS, eller borderline personlighetssyndrom som det också kallas, innebär att du hanterar starka känslor på ett sätt som kan bli skadligt för dig själv. Det finns behandlingar som kan hjälpa dig med EIPS.


These products are called borderline products until their status has been decided. MHRA determines whether a product falls within the definition of a medicine – ‘medicinal product’ or a medical device and provides information on whether a product is a medicine or a medical device or not. Orsaker till borderline.

Varför vissa personer får borderline är fortfarande okänt. Men en teori är dock att de personer som lider av borderline har en medfödd känslomässig sårbarhet samtidigt som de utsatts för ett trauma under uppväxten. Test för diagnosering av borderline. Har du fler än fem påståenden som stämmer in på dig lider du av emotionellt instabil personlighetsstörning. Behandling af borderline personlighedsforstyrrelse.


Der benyttes forskellige psykologiske metoder hertil. Mediciner vi bipolär sjukdom Stämningsstabiliserande mediciner skall ses som basen för behandling av bipolär sjukdom. Dessa verkar genom att få hjärnceller att växa till sig, bli mer motståndskraftiga och stabila. Vilket i sin tur bör minska spänning mellan mani och depression.


Nu tyckte jag inte riktigt att medicinerna hjälpte mig så när jag blev utskriven och min LPT avslutades så slutade jag med medicinerna. Har tidigare (många år sedan)gått på cipramil,fontex, zoloft mfl ssri preparat. Kan man bota borderline ? Det beror på att BDP klassas som en så kallad personlighetsstörning: den har uppstått tidigt i livet och är därför en del av individens psykologiska paket. Innebörden i begreppet har växlat påtagligt under senare decennier.


Förr avsåg beteckningen en individ med en dold schizofreni eller psykos. Borderline personlighetsstörning är vanlig.

Innebörden är nu upprepat självdestruktivt eller självskadande beteende utan egentlig självmordsavsikt. Vissa behöver också antidepressiv medicin under hela sitt liv, för andra räcker det att medicinera under tuffa perioder. Att kombinera med mindfulness och regelbundna rutiner i vardagen har också visat sig vara effektivt. Läs också: tecken som avslöjar en narcissist.


Hur är det att leva med en partner som har borderline ? Särskilt svårt kan vara att särskilja borderline personlighetssyndromets emotionella labilitet, impulsivitet och bristande frustrationstolerans från uttryck som kan finnas vid såväl ADHD som bipolaritet, eller i anslutning till posttraumatisk stress. Frågor av denna karaktär är en specialistangelägenhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg