torsdag 26 april 2018

Konstiga fakta om sverige

En hel del är hämtat från verkligheten. Om inte mörka färgämnet skulle tillsättas i cola,. Då har du kommit rätt. Världen är stor och det finns mycket som vi inte vet om. Det finns så mycket kunskap som vi inte har en aning om.


Nedan får du i alla fall roliga fakta som du säkert inte visste om världen!

Rolig fakta du antagligen inte hade en blekaste aning om ! En struts öga är större än dens hjärna. Hajar är immuna mot cancer. Det skulle ta år att fylla globen i sverige med vatten från en vanlig vattenkran.


En jordnöt innehåller lika mycket fett som en kilometer gurka. En vals tunga väger upp till ett ton. Endast USA är det land med fler McDonalds-restauranger per invånare.


Olikheterna är som bekant betydligt fler än likheterna, även om vi svenskar de facto anstränger oss till det yttersta för att helt oblygt kopiera mycket av det amerikanska. Och det är faktiskt sant tro det eller ej.

Faktum är ochså att nästan en hel tredjedel av hajarna utrotas ochså varje år utav just människor. Nästan hela den tredjedelen som fiskas är illegallt arbete men ger jävligt mycket pengar. Nackdelen är att om man lägger ut hajen till utrotning kommer vi ochså dö inom närmaste ett halvår.


Detta får vi lära oss tidigt i skolan - ändå är det få som på rak arm kan komma ihåg samtliga landskap i vårt land. Det beror liksom på väder och vind. Plugga in några roliga fakta och imponera vid julbordet. Pepparkakor har anor från.


Det här visste du inte om vårt västra grannland. Visst, man känner igen en del – men visst är det kul ändå? Men när man börjar läsa det finstilta visar det sig att det finns mycket man inte kände till. Sverige är indelat i landskap. Det är en myt att kräftor går baklänges.


Dock har uttrycket kräftgång (tillbakagång) sitt ursprung i att det ser ut som att de rör sig baklänges. Kräftor är allätare och äter allt från växter, till fiskar, insekter och döda djur. Blandad humor - Otroligt onödig och rolig fakta ! Fjärilar smakar med fötterna. En ankas kvackande ekar inte, och ingen vet varför.


Genomgång (6:min) där mellanstadieläraren Kristina Lundgren ger dig några enkla och grundläggande fakta om Sveriges samhälle och geografi.

Letar du efter fakta om Frankrike? Här har jag samlat intressanta Frankrike fakta och längre ner kan du dessutom se allmän fakta om landet som kan vara bra att känna till. Testa dig själv och se hur många Frankrike fakta du kunde sedan tidigare! De flesta är nog nya om man inte redan kan mycket fakta om Frankrike!


Ka pitlet beskriver hur det kan vara att komma till Sverige. Dessutom kan du läsa lite om Sveriges historia, landets kultur och högtider. Vanliga och konstiga fördomar om svenskar Blonda, Abba-fans, Ikea-dyrkare och Zlatans bästa vän. En undersökning från onlineresebyrån eBeach.


Stockholm hade en fruktansvärd hygien. Koleran spred sig snabbt. Man grävde massgravar i den tryckande värmen - de som drabbades var naturligtvis de fattiga. Det uppstod en revolutionär stämning och gick rykten om att det var makthavarna som låg bakom koleran för att bli av med de fattiga. Vår dagstidning The Hindu upplåter varje söndag flera sidor till äktenskapsannonser.


Innehållet är detsamma i alla: den tilltänkta ska komma från en god familj (släktträd krävs), ha gott om pengar (ekonomisk redovisning) samt ha god utbildning (betyg bifogas!). Slutligen måste den som svarar skicka med sitt horoskop. Till viss del gör du förstås det, men följ med på resan från topp till tå och fascineras av nya saker med din kropp och lär dig hur du kan ta bättre hand om den. Hjärnan förbrukar mellan och procent av vår energi, och det är oberoende om du löser världsproblemen eller om du sitter och kollar på Paradise Hotel.


I sedernas natur ligger en ständig rörelse och omstöpning och de högtider vi firar i Sverige idag är av olika ålder och har inslag från många delar av världen. I det här avsnittet hittar du massor av fakta om svenska traditioner, högtider och symboler. Här berättas om våra viktigaste seder och deras historia. Fakta är inte ett ord som låter speciellt stimulerande, men om det är fantastiska fakta man talar om blir det genast mycket mer intressant. Nästan alla våra svenska städer eller turistorter har någon intressant fakta att bjuda på.


Intressanta fakta att notera kan vara vilka kända personer som kommer från vissa svenska städer. Här finns statistik presenterad som grafik och diagram. Vi vill att alla ska ha möjlighet att hitta fakta och slå hål på myter med hjälp av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg