fredag 13 april 2018

Fakta om hjärtat för barn

Vi gör din vardag lite enklare, hämta recept online. Så fungerar ditt hjärta. Dess uppgift är att pumpa runt blodet i din kropp.


Flera tusen sidor med lärorikt och underhållande innehåll för barn och ungdomar, skolor, föräldrar, mor- och farföräldrar. När man talar om hjärtat talar man om dess förmak och kammare vi människor har två kammare och två förmak. Hos barn i genomsnitt hjärtat pumpar, eller beats, ca gånger i minuten.

Med varje beat, är blod utvisas från förmaket till kammaren på varje sida av hjärtat och små ventiler mellan förmak och kammare öppnas och stängas för att kontrollera cirkulationen. F örföriskt fin är den, Lena Sjöbergs bok om hjärtat. På omslaget slingrar sig texten runt ett brinnande, pilgenomborrat hjärta och boken sticker ut ur mängden bland faktaböcker för barn. Såväl form som språk känns igen från föregångarna, ”Kalla fakta om is” och ”Hårdkokta fakta om ägg”. Detta för att hjärtat ska få plats i kroppen.


Din vänstra lunga är mindre än din högra lunga. Här är tio fakta som du bör känna till om människan och dennes blod. En påse med blod kan spara upp till hela tre liv.


En nyfödd bebis har ungefär motsvarande en kopp med blod i hela sin kropp.

Barnet får remiss för en utredning på en barnklinik om hen har symtom, till exempel om läkaren vid en rutinundersökning upptäcker ett blåsljud i hjärtat. Barnet brukar undersökas med EKG, ultraljud av hjärtat och ibland även röntgen av hjärta och lungor i den första utredningen av ett misstänkt medfött hjärtfel. En mycket bra sida om ögats anatomi Spel - Ett spel på engelska om organen Testa ditt färgseende - Färgblind Exempelfrågor - Frågor som kan komma Zygotebody - Ett grymt sätt att se kroppen i 3D Enkel fakta - Roliga enkla filmer etc. Hos oss kan du hämta ut recept online! Att läsa högt för barn främjar deras hjärnutveckling.


Kapaciteten att uppleva känslor som glädje, lycka, rädsla och blygsel är redan utvecklad när vi föds, hur föräldrar sen väljer att bemöta barnens känslor bestämmer hur dessa känslor senare utvecklas. Medan de flesta hjärt-sjukdomar inte utvecklas förrän senare i livet, är det nödvändigt att upprätta hjärtvänlig vanor som barn. Vi kämpar för barns rätt att överleva, utvecklas och växa upp i. Klicka på bilden för att lära dig om matsmältningen i kroppen. Jag är mamma till fyra barn och jobbar som lärare på världens bästa.


För den ena hjärthalvan pumpar blod till lungorna som förser det med syre. Därefter återvänder blodet till hjärtat och blir utpumpat igen av den av den andra halvan av hjärtat som för det syresatta blodet ut i kroppen. Varje minut pumpas liter blod genom hjärtat. Hjärtat fungerar egentligen som två pumpar, inte en.


Föda – ett växtätande rovdjur. Björnen räknas som rovdjur även om dess föda till större delen består av vegetabilier. Under våren äter björnen mycket rötter, nyvuxet gräs, örter och myror för att senare under sommaren övergå mer till gröna växter av olika slag.


Om människohjärtat och dess funktioner, om djurs hjärtan , om hjärtat som symbol, om kärlek och medkänsla och om hur vi sett på vårt hjärta genom historien.

Slående fakta om hjärtat ” är den tredje och sista delen i en liten serie originella faktaböcker för barn och vuxna, skrivna och illustrerade av Lena Sjöberg. Nästan varje barn är bekant med fjärilarna. Oavsett om de stöter på dem under deras utomhusaktiviteter eller upptäcker dem i sitt biologilaboratorium, har de säkert velat veta mer om dem.


För att hjälpa dina barn att känna till dessa insekter lite bättre, har vi sammanställt några intressanta info och fakta om fjärilar. Här hittar du diagnoser och information om hjärt- och kärlsjukdomar. Du kan till exempel läsa om symtom, hur diagnosen ställs och vilka behandlingsmöjligheter som finns. Du kan även läsa om vad du bör tänka på inför läkarbesöket. Hur barn i olika åldrar förstår döden och om att vara rädd för döden.


Fakta och råd om att prata med barn om döden. Av författaren, samtalsterapeuten och prästen i Svenska Kyrkan Katarina Tingström. Här under LättLäst så kan du läsa våra faktaämnen på ett lättförståligt sätt.


Det är enklare, större text och mycket bilder. Här kommer en del material, inspiration och tips på aktiviteter om tema kroppen. Ur det centrala innehållet, Lgr 11.


Undervisningen i de naturorienterande ämnena ska behandla följande centrala innehåll: I årskurs 1–3.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg