torsdag 19 april 2018

Familjerätten

På familjerätten kan du få hjälp eller rådgivning om frågor som rör separation, skilsmässa, vårdna boende och umgänge, faderskap samt adoptioner. Ni som är nyblivna föräldrar eller ni som är föräldrar men kanske ska gå skilda vägar, kan stöta på en del svårigheter när det gäller. Om ni inte är överens om faderskapet gör familjerätten en faderskapsutredning för att fastställa vem som är far till barnet.


I samband med faderskapsbekräftelsen kan ni föräldrar anmäla gemensam vårdnad. Information om adoption, faderskap, vårdna namnbyte med mera. När ett barn med ogifta föräldrar föds måste man fastställa faderskapet.

TeleTal är tillgängligt för alla i landet som har tal-, röst och språksvårigheter. Samtalet är kostnadsfritt. Om du behöver få kontakt med familjerätten - kontakta socialtjänsten där du bor.


Tomas Törnqvist Ansvarig utgivare Socionom, medlare, utbildare och konsult. Familjerätten är en del av kommunens socialtjänst. Hjälp med att skriva avtal. Föräldrar som är överens, eller som genom samarbetssamtal kommer överens, kan få hjälp av familjerätten med att skriva avtal om vårdna boende och umgänge. Avtalet ska godkännas om det är till barnets bästa.


Till familjerätten kan du vända dig för att få råd och hjälp när det gäller adoption samt vårdnads-, boende- och umgängesfrågor.

Vi ingår även i Norra Dalarnas myndighetsservice som är en gemensam nämnd för social myndighetsutövning för Mora, Orsa och Älvdalens kommuner. Föräldrar kan under barnets uppväxt ändra vårdnaden genom att skriva ett familjerättsligt avtal som godkänns av familjerätten. För information, se Myndigheten för familjerätt och föräldraskap.


Av familjerätten kan du få hjälp eller rådgivning om frågor som rör separation, skilsmässa, vårdna boende och umgänge, faderskap samt adoptioner. Se mer under respektive rubrik. Vi arbetar med samarbetssamtal och utredningar på begäran av domstolen. Hos familjerätten kan man få kostnadsfria rådgivningssamtal via telefon eller vid besök. Samarbets­samtal hjälper er att komma överens kring era barn, till exempel om vårdnaden om barnen, var barnen ska bo, hur umgänget med barnen ska se ut.


Vi hjälper till med att kalla er båda till samtal. Mellan klockan 12:och 14:informerar de och svarar. Du hittar oss som arbetar med barn, unga och familjer på Lotsen som ligger vid sjukhuset i Mariestad. All service från familjerätten är kostnadsfri.


Alla barn har rätt till trygghet. Här finns de mycket information om kostnadsfria familjerätter men även en del annat intressant som nyheter om familjerätten samt var du kan få hjälp om du är på jakt efter familjerätt. Sidan om familjerätten är ännu inte klar utan det kommer hela tiden ny fakta om självständiga familjerätter och familjejurist. Vårdnads-, boende- och umgängesutredningar.


Yttrande till domstol vid tvister om vårdna boende och umgänge. Råd och stöd i familjerättsliga frågor. Teckna juridiskt bindande avtal om vårdna boende och umgänge.

Finspångs kommun arbetar med en rad familjerättsliga frågor som rör barn. Här kan du få mer information och svar kring frågor familjerätten ofta möter i sitt. När föräldrar lämnar in stämningsansökan till.


Om ni har svårt att komma överens om vårdna boende och umgänge kan ni kontakta oss på familjerätten , som kan ge stöd genom samarbetssamtal och bistå med att upprätta ett avtal mellan er. Om ni inte själva eller genom vårt stöd kan komma överens, kan ni vända er till domstol. Ni kontaktar då familjerätten och bokar tid för besök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg