torsdag 5 april 2018

Mångkulturell skola

Se foton på gamla klasskamrater! En mångkulturell skola - En rikare skola. Vår skolan återspegla samhället, vilket vi gör på ett bra vis. Hos oss får du möjlighet att träffa människor från flera delar av världen, du får insikt i andra kulturer och språk. Ett mångkulturellt samhälle berikar oss på många sätt och vi växer genom att lära av andra.


Hur ser lärarens arbete ut på en mångkulturell skola alt.

Hur påverkas lärarrollen av den mångkulturella verkligheten i skolan ? Hur kan läraren ta tillvara fördelarna i mångfalden? Bäckseda skola är en mångkulturell skola med förskoleklass och grundskola upp till årskurs och fritidsverksamhet. Omkring 3elever går på vår skola. Skolan som mångkulturell arbetsplats Några lärares och rektorers uppfattningar om den kulturella mångfalden Matilda Edwall och Anna-Karin Torselius Sammanfattning Studien utfördes med syfte att belysa några rektorers och lärares syn på skolan som mångkulturell arbetsplats. Utifrån våra frågeställningar analyserar vi i vår studie av en mångkulturell skola och utbildningen.


Banks, Spowe, Lunneblad och Tesfahuney för att belysa teorier avseende en mångkulturell utbildning. Vad mångkulturell pedagogik och undervisning innebär kunde många av dessa blivande lärare inte ens gissa sig till eftersom det var ett helt nytt begrepp för dem. Ingen av dem hade haft kurser där mångkulturella frågor överhuvudtaget tagits upp.

Den mångkulturella pedagogiken har hög prioritet i många länder. Medmänskligheten är ett signum och denna tar eleverna nu med sig ut på jullov och så småningom vidare ut i livet. På detta sätt blir skolan ett livslångt lärande. Därmed vill du som rektor uttrycka din stolthet över skolan och dess elever.


Fantasifabriken stärker kvaliteten, barnen behöver det och skolan behöver det för att behålla barnen. Jag vill att våra barn ska vara stolta över sin skola , inte känna att de går i en skola som är ett nerköp därför att den har för många nationaliteter. Det är ingen nackdel utan en jättetillgång. Skolskjuts till och från skolan i Agnesberg sker dagligen. Mellanstadiet och högstadiet (åk 4-9) ligger i den tätbebyggda stadsdelen Kortedala med närhet till natur, kultur och kommunikation.


Skolan är mångkulturell vilket är en positiv faktor för verksamheten. Inom forskningen kring den interkulturella undervisningen förekommer ofta begreppen mångkulturell och interkulturell. Mångkultur definieras som personer med olika kulturella bakgrunder som existerar. Interkulturell innebär att personerna som finns i ett mångkulturellt sammanhang agerar tillsammans. Vi har såklart gjort flera förändringar för att ni som deltagare ska få ut så mycket av konferensen som möjligt, både rent kunskapsmässigt och för att fylla på energibanken.


Att den enda vita eleven i en mångkulturell skolklass skulle kunna uppleva ett underläge är uteslutet. Att alla ska vara lika inför lagen innebär att även lagen skall se olikheterna och bekänna samt hantera dem i ljuset av en mångkulturell kontext. Som forskare, språklärare och f. Laid skaffat sig gedigen teoretisk och praktisk kunskap om den mångkulturella skolan i allmänhet, och i synnerhet beträffande mångkulturella skolfrågor, föräldrasamverkan och nyanlända elevers skolsituation i Sverige.

Fagrabäckskolan är en 7–skola med cirka 6elever och totalt klasser. Skolan arbetar med mottot allt lärande utmanar. Vi är en mångkulturell skola med elever från hela världen, här går elever som bor på landet och i flera av stadens bostadsområden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg