onsdag 13 mars 2019

Historien om ett brott

Där får du höra historien bakom några av Sveriges mest uppmärksammade, mest säregna och - i några fall - mest bortglömda kriminalfall. Han kommer på cykel i skydd av mörkret och överfaller sina offer bakifrån, med mycket våld och dödshot. Det här är historien om Örebromannen.


Då gör vi ett nytt försök! MEN OBSERVERA: NUMERA ÅTERFINNS AVSNITTEN UNDER RUBRIKEN AFTONBLADET STORY ISTÄLLET (och dessvärre ligger de gamla, och numera inaktiva, länkarna fortfarande kvar vilket rör till det en del).

Kategori: Nyheter och politik Samhälle och kultur. Historien om ett brott. Om något brott föreligger i juridisk mening vet jag inte.


Svaret ges med tingsrättens dom november, eller om domslutet överklagas med hovrättens dom. Men som solidarisk medmänniska kan jag inte se behandlingen av Tommy och hans föräldrar som annat än brottslig. Detta serien är Nervkittlande. Det är startskottet för de så kallade ”Rumänmorden” som ska gäcka polisen under en lång tid framöver.


Martin Beck gestaltas av Gösta Ekman , med Kjell Bergqvist som Lennart Kollberg, Rolf Lassgård som Gunvald Larsson , Niklas Hjulström som Benny Skacke, och Bernt Ström som Einar Rönn.

Polisens bedrägerirotel inleder en jakt på ett nätverk som förfogar över falsk konst i miljardklassen. En väktare beordras ut men hittar inget misstänkt. Samtidigt håller en grupp tjuvar andan ovanpå valvet. Av: Kristofer Hansson och An. Olika typer av brott och straff genom historien.


Här berättas också om kriminalitet, lagar och ordningsmakt ur ett historiskt perspektiv. Mammas svek - Den sanna historien om ett fruktansvärt brott är berättelsen om vad som hände - berättad av den ena kvinnans äldsta dotter, ett av pedofilringens offer. Mest känd är hon för trilogin om Alvdalsfallet.


Skickas senast imorgon. Köp boken Den sanna historien om Pinocchios näsa : en roman om ett brott av Leif G. Vad som först ser ut som en guppande boj visar sig vara bålen av en styckad manskropp. Polisen gör snart nya ruskiga fynd - mannens huvud har tillagats. Corren skrev om det, men inget mer hände. Antar att förundersökningen blev nedlagd.


För någon vecka sedan fick jag en faktura på saker jag inte beställt, från Stayhard. Jag ringde Klarna som handlade fakturan. Mattias Edvardssons författarskap går från klarhet till klarhet.

För varje roman som jag läser så möter jag en allt mer tydlig berättaröst och ett språk som fortfarande är lättläst samtidigt som det är allt mer precist. Om man var ute till sjöss och gjorde sig skyldig till något brott kunde man bli dömd till kölhalning. Då bands den dömde fast i ett rep och sedan drogs han under fartygets köl från den ena sidan av fartyget till den andra.


Många dog av den här behandlingen, de drunknade eller blev så illa skurna att de dog av blodförlust.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg