måndag 11 mars 2019

Klimat sopot

Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Enkel och säker bokning online. Staden har frekventerats av socitet och kungligheter under flera århundraden och behöll sin exklusiva stil även under kommunisttiden. Se sol, regndagar, medeltemperatur och vattentemperatur för januari, februari, mars, april.


Sopot är den minsta av de tre städerna.

Klimatet är varmt och tempererat i Sopot. Under ett år, är den genomsnittliga nederbörden 5mm. En vinterdag i januari är det normalt cirka grader på dagen och -grader på natten. Lufttemperatur, Utfällning. Väderdata för de senaste åren.


På denna sida kan du få en överblick över de statistiska klimatuppgifterna för Gdansk månad för månad jämfört med klimatet i Stockholm. Information om det historiska klimatet kan du använda för att planera din semester och hitta den bästa tiden att resa till Gdansk på. Nyckerna i det polska vädret beror inte så mycket på att det milda klimatet som dess övergående natur.


Klimatmässigt kan Polen delas upp i två områden.

I öster och söder är klimatet mer kontinentalt med varma somrar och förhållandevis kalla vintrar. Norra och västra Polen har kustklimat med relativt små temperaturskillnader mellan sommar och vinter, samt en del nederbörd. De andra är Gdansk och Gdynia. Juli och augusti är högsäsong med fullsatta hotell.


Den Köppen-Geiger klimat klassificeringen Cfb. Läs omdömen och boka nu! Temperaturen här medelvärden 11. Nederbörden här medelvärden 7mm. Billigast och bäst resor går oftast att hitta via Momondo.


Växlande klimat i inlandet. I inlandet i Polen, söder om kusten, växlar klimatet en del och här råder ett mer omväxlande inlandsklimat. Det betyder torra och varma somrar och att vintrarna kan bli riktigt kalla.


Längst in i landet kan det till och med bli väldigt kallt på vintern, medan sommaren bjuder på nästan tryckande värme. Medeltemperatur och klimat för Gdansk. Gdansk har rätt många regndagar oavsett vilken månad man kommer hit. Som mest regnar det i december (0mm) och störst solchanser har man i augusti. Juli är den varmaste månaden med 2grader i medeltemperatur och kallast är det i januari då det är grader i genomsnitt.


Jämför väderprognoser från YR och FMI.

Använd de genomsnittliga mätningar för vädret på denna sida för att planera din nästa semester och hitta den bästa tiden på året att resa iväg. För att se hur vädret i Polen skiljer sig från vädret hemma, kan du också jämföra siffrorna måned för måned med motsvarande siffror för Sverige under samma period här: Polens klimat. Så när du väl har spanat in den gamla fyren nere vid piren, smakat på det miljoner år gamla, äckligt salta, kurvattnet i brunnen vid det gamla sjukhuset är det bara husen och skogen kvar.


Spara upp till i Sopot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg