fredag 22 mars 2019

Karta kalifornien highway 1

Egentligen heter den California State Route 1. Vi svänger ut från San Francisco utrustade med karta , GPS och en matsäck. Havets isblå horisont skymtar av och till nere vid den första delen av vägkanten. ELLE kör längs Stilla havet från Los Angeles till San Francisco – här är vad man bör uppleva på vägen (i ordning från start till mål).


Highway One heter egentligen California State Route och sträcker sig 1mil från Dana Point söder om Los Angeles till staden Leggett mil norr om San Francisco. Att köra sträckan på fyra dagar som vi gjorde blir lätt forcerat.

Vägen bjuder på en av jordklotets vackraste och mest varierade bilresor. Ett par timmar från mångmiljonstaden Los Angeles tar naturen över. Dina bästa stopp mellan San Francisco och Los Angeles.


Kom precis hem efter en roadtrip på Highway 1. Se till att tanka fullt innan ni lämnar städerna. Vi körde SF ner till Big sur. Där var vägen avstängd.


Men man hann ändå se bixby bridge och landskapet runt.

Dra musen in på en kartan , så framkommer vad det är, som vi har märkt ut. Tamina Kallert drives the winding route from north to south - past rugged cliffs and bays with turquoise water, sparkling clean towns and luxury residences. Do you like our canal? I efterhand kan jag konstatera att vi skulle ha lagt kanske två dagar till på det, tagit mer tid för att kunna följa några vandringsleder, ta det lite lugnare och bara sitta och njuta av ställen som vi inte är i närheten av här hemma. Vår plan är att börja i Los Angeles och sluta i San Francisco.


Vi hade tänkt åka ettan hela vägen upp men den var avstängd pga stenras vid ett ställe så vi var tvungna att vända och åka tillbaka till 101an och då var vi så trötta så vi körde bara den raka vägen upp. Fast det var verkligen värt att ha åkt highway ändå, otroligt vacker utsikt på sina ställen. Missa inte vårt populära Highway paket – en av de mest klassiska bilrutterna i hela USA!


Ni börjar er resa i vackra San Francisco där ni kan ta er runt i staden med de berömda kabelspårvagnarna och se bl. Golden Gate bron, Fisherman´s Wharf och den berömda fängelseön Alcatraz! Oavsett om du färdas längs Highway , en av de vackraste kuststräckorna i världen, eller längs någon annan välkänd rutt är detta en oförglömlig resa. Här är fantastiska stopp på din roadtrip.


Vi ska självklart köra Highway och undrar därför om du har några bra tips längs vägen. Californien, Highway Efter nationalparkerna Yosemite, Sequoia och Kings Canyon är det dags att åka ut mot kusten igen och åka den berömda kustvägen Highway tillbaka mot San Francisco. Kalifornien Highway ! Vi stannar några dagar i Pismo Beach för att bada och slappa men det blir inte så mycket med det.


Det är inte speciellt varmt i luften, vattnet är ca grader och det blåser rejält så vi får.

Kartor över USA och alla amerikanska delstater. Klicka på bilden för att se en stor karta. Kartorna finns även som utskriftvänlig pdf-version.


Delstaten sträcker sig från Stillahavskusten till bergskedjan Sierra Nevada i öst, till Mojaveöknen i sydöst och redwood- och douglasgranskogarna i nordväst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg