fredag 15 mars 2019

Jordiga

Skapa konto med e-post. Fyll i din e-postadress och ett valfritt lösenord för att skapa ett konto. Du kan sedan börja spar ord i egna listor direkt. Vegetariska recept från min köksträdgård. Följ med trädgårdsinspiratören och tv-personligheten Hannu Sarenström in i hans charmiga kök.


Jordiga

De brända kulörerna är ett utmärkt sätt att addera färg på ett subtilt sätt. De är jordiga och även om de tar avstamp i rött och orange så är de dämpade och enkla att matcha. Särskilt snygga är de brända färgerna i textilier och i form av keramik.


Jordgubbe (Fragaria × ananassa) är en hybrid inom smultronsläktet (Fragaria), som i sin tur tillhör familjen rosväxter. Namnet jordgubbe syftar både på plantan. Låt de jordiga tonerna färga av sig på mer än bara textilierna och löpa som en subtil röd tråd genom hela rummet eller hemmet. Du kan låta färgerna plockas upp i en kudde, poster, kruka eller prydnad i olika nyanser för att skapa en genomtänkt helhet, utan att det blir för matchat.


Hannus Jordiga Glädjer mig åt provtrycket som har kommit till min nya bok, vgetariskt rakt igenom med mycket grönsaker som vi odlar i våra köksträdgårdar. Som alltid känns det lite pirrigt när det första exemplaret dyker upp och i mars skall den finnas i handeln. Recept från matprogram i TVoch Sjuan.


Nyhetsmorgon, Mandelmanns går Sommar med Ernst, Hela Sverige bakar, Sveriges mästerkock, Kökets middag, Kökets baktips. I det fantastiska köket lagar vi Sugo con verza e panchetta, pescioli in scapece, frutti di mare al mare, polpette di melanzane, torta di pere e noci, cozze con. Förutom grönt är det brunt, grått, beige, mullvad och andra jordiga nyanser som kommer att regera i våra hem i år, enligt inredningsbloggarna.


Att inreda med jordiga toner kanske låter mörkt och murrigt, men så behöver det inte alls bli. Titta bara på dessa fina exempel: 1. Frågor och svar om aromer. För att underlätta förståelsen om aromer finns här ett antal vanliga frågor och svar. Om din fråga inte finns med så skicka den.


Köp boken Hannus jordiga : vegetariska recept från min köksträdgård hos oss! Vissa av webbplatsens funktioner begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge). Byt surfläge för att kunna lägga artiklar i varukorgen.


Jordiga

Jordgubbar odlas bäst där det är lugnt, varmt och soligt. Rötterna ligger ytligt och väl förgrenat. Helst ska jorden vara mullrik och sandblandad för att. Naturen fortsätter att inspirera även denna säsong. Inred med material som trä, sten och linne för en lugn och harmonisk känsla.


Få en jämn skörd av stora härliga och solmogna jordgubbar om du förnyar plantorna och placerar dem i full sol. Följ skötselråden om plantavstånd och håll. Som en kontrast till de jordiga kulörerna ser vi även grönt och blått. Grönt som ger oss framtidstro och som är starkt kopplat till naturen.


Den grågröna kulören hjälper oss att hitta vila och stillsamhet. På den gröna färgpaletten hittar vi mintgrön som sticker ifrån de andra mer dämpade och naturnära gröna kulörerna. Trespassing är en scenisk konsert inspirerad av ett skogsrave. En värld av prismatiska rytmer, råa syntar, jordiga improvisationer, jubelkörer, barocka figurer, nattflyn och vingfärder. Jordiga händer och ett äkta intresse för trädgårdsskötsel är en av flera traditioner hos oss.


Vi klipper gräsmattor, beskär buskar och trä rensar grusgångar och gör vägar fritt från snö. Men även textilierna fortsätter i dessa brända och jordiga nyanser. Blanda upp mer neutrala kuddar med några stycken i dessa toner och du är helrätt.


Serien JOFRID består av gardiner, plädar och kuddfodral i jordiga och blågrå nyanser. Genom att använda naturens egna färger kan vi skapa vackra textilier med lång livsti samtidigt som vi minskar vår miljöpåverkan. Så att naturen kan fortsätta att glädja, inspirera och fascinera oss även i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg