fredag 22 mars 2019

Svanhalslist tak

Ledande tillverkare av Tak. Se Plannjas produkter här. Läs om Plannjas Taksäkerhet här! Sök smidigt på vår hemsida. Hitta närmaste återförsäljare här! Kulörprogram med RAL- och NCS.

Ladda ner kulörprogram här. Bygghandel, Plåtslageri, Husfabrik. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Steg 8: Använd till sist finspackel för att spackla klart skarvarna.


Glöm inte att även spackla övergången mellan listen och väggen, och mellan listen och taket. Om listerna du monterar är särskilt tunga så kan monteringspluggar behöva monteras, för säkerhets skull. Antik taklist av furu ger dig en snygg övergång med traditionellt utseende mellan vägg och tak.


Vänligen obeservera att listens färg och profil skilja mellan butikerna.

Klassisk taklist i gamla hus. Alla lister säljs i fallande längder. Bygger ut mm på tak och mm ner på. Gråmynta, Jotun Lady Classic 40.


Fast de har varit noga och satt likadan svanhalslist även runt garderoben. För min del tycker jag att såga, gira och sätta. Min favorit är svanhalslist mm. Och när jag kom hem från jobbet var sista biten taklist påväg upp. Med taklister kan du dölja springan mellan tak och vägg.


Hålkälslist, skugglist och bråttlist är några typer av taklister du kan välja mellan. Vi har även obehandlade taklister som ger dig valmöjligheten att ha kvar det naturliga träutseendet eller behandla med t. Ett vitt plant tak är oftast det bästa. Det ger ett rent fräsch intryck åt hela rummet.


Här gjorde vi om ett tak från 80-talet som bestod av skivor som numera hade en lätt gul ton. Dessutom hade man monterat skugglister vilka gjorde att hela rummet såg smutsigt och tråkigt ut. Vi tillverkar också taklister för sluttande tak med taklutning upp till grader.


Stora taklutningar kan begränsa listens bredd beroende på profil. Kontakta oss för mer information.

I helgen sågade vi våra hålkälslister för att sätta upp längs taket. Vi hade lite svårt att hitta information som vi begrep, så jag tänkte bara visa hur vi gjorde. Vi fäste hålkälslisten i gersågen vänd på samma håll som den kommer att hamna i taket , dvs taksidan uppåt. Har du en svanlist skall den lite kantiga delen av listen vara nedåt i sågen för att sedan sättas uppåt mot taket (OBS så har jag satt listerna ivarjefall, jag är inte helt 1säker på att svanlist är tänkt att sättas på detta sätt, förmodligen är det tycke och smak som styr). Täck skarven mellan vägg och tak med taklist.


Skugglist har urfräsningar som ger skuggeffekt mot både vägg och tak. Till skillnad från annan taklist, sätts både obehandlad och fabriksmålad skugglist normalt sist av alla lister, efter målning och tapetsering. XALLMOGE NR (Finns även som 15×nr65) SVANHALSLIST 20X90. Köp Svanhalslist Moelven 15x56mm Allmoge Vitmålad Furu 2m hos K-Rauta.


Smidig hemleverans, enkelt att returnera i varuhuset och öppet köp i dagar. Profilerad taklist av vitmålad furu. Svanhalslist används för att täcka skarv mellan tak och vägg och ger en fin inramning till taket.


Anslutningsämne mellan golvsockel och dörrfoder. Enkel variant av skurkloss eller en profilerad som går att anpassa flera foderbredder. Ytan som ligger mot taket när du håller upp listen som den skall sitta, skall nu ligga neråt. Välj sågvinkel vänster eller höger med tanke på att nederdelen av listen (närmast dig) skall sticka ut längst från den riktning listen kommer mot hörnet.


Valet av taklistprofil är helt avgörande för rummets karaktär. Taklist används som övergång mellan tak och vägg. Det här vet jag att flera av er har väntat på och väntat på att jag ska skriva om alla misstag. Det är kanske det klurigaste momentet i renovering för amatörer. Gera golvsocklar var ju piece of cake, men taklist.


Hmm, 3 mot tre ytor ( tak , vägg och mot nästa list). På så vis ligger listen stadigt och är lätt att hålla i läge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg