måndag 11 mars 2019

Vad kostar en öl på mauritius

Mauritius är ett Prisvärt paradis. Välkommen till Globetrotter. Gratis bokning, fantastiska priser. Sista minuten-erbjudanden.


Det är billigt att äta och serveras mycket fisk samt grillas en hel del. SEK (MUR) för en enkel biljett.

Har hört så otroligt många versioner på vad det kostar att äta ute, en del upplever det svindyrt andra som att äta ute kring medelhavsländerna inget berättar om det är strandmat, lokala ställen , stjärniga restauranger eller vart man ätit- Tacksam om någon har nått att förtälja kring detta ämne. Något som jag annars vill rekomendera er att göra är att åka med en av alla de segelturerna som erbjuds. Försäljaren (oftast cykelburen med en trälåda på pakethållaren), tar ett isblock och river det mot ett rivjärn. Resultatet blir en sörja som sedan kramas ihop till en snöboll som en pinne sätts i på. Vet i fasiken vad det var.


Stranden är ofta inte längre bort än en busstur på max en timme. En bussresa kostar inte ens tio kronor. Man får vara beredd på att trängas med andra resenärer under rusningstiderna.

Bussarna går oregelbundet, men är i bra skick. Samtliga priser är ungefärliga, och ska främst ses som en prisindikation. Inte minst då det ibland kan förekomma stora prisskillnader mellan storstad och landsbygd. Priserna baserar sig på uppgifter inhämtade från ett flertal olika källor, och endast när vi anser dem tillförlitliga har de publicerats.


För dig som vill variera dagarna i solen med aktiviteter så finns det massor att göra på ön. Det finns en sevärd botanisk trädgår ett akvarium, havsfiske och romdestillerier för studiebesök. I öns stora shoppingcenter hittar du allehanda märkesbutiker men det är också spännande att besöka de mindre, lokala butikerna eller kanske köpa något fint av en gatuförsäljare. Hej, jag funderar på att spendera två veckor på Seychellerna men undrar lite hur prisläget ser ut.


Boende är lätt att kolla upp, men jag undrar vad mat kostar ungefär, vad färjor till dem olika öarna kostar , dagsutflykter, hyra bil osv. Exempelvis kan man få en måltid på en billigare restaurang för cirka SEK. En trerättersmiddag för två personer kostar cirka 2SEK.


Sen finns det så klart dyrare alternativ också samt flera all-inclusive hotell. Att åka taxi kostar cirka SEK per kilometer med en startavgift på cirka SEK. En annan frukt som väldigt ofta serveras på Seychellerna är den söta frukten guava som liknas vid ett päron. Flera hotellrestauranger har ett öppet kök inne på hotellområdet där du får en inblick i hur maten lagas och framförallt kan du beundra kockarnas fingerfärdighet och skicklighet. Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse, för att förbättra säkerheten på webbplatsen och för att visa dig personanpassade annonser.


Klicka här för att läsa mer eller kontrollera dina inställningar. Genom att klicka på eller navigera på webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies.

Precis som du stötte vi också på Happy Hour och liknande. Men jag tycker Alanya var rätt dyrt om jag ska jämföra med hur jag trodde att det skulle vara. En öl på krogen kostade runt lira om du hade tur. SEK (Enligt forex.se) Det vi gjorde var att köpa ölen Efes XTRA finns nästan i varje affär.


Du kan få cl flaskor för ca DKK, men en halvliters Carlsberg t. Och det är i de billiga affärerna, t. En stor stark på krog? Varierar väldigt mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg