torsdag 15 augusti 2019

Lamputtag tak äldre

Plannjas ambition är att skapa bättre byggnader. Kostnadsfri inspektion! Sök smidigt på vår hemsida. Hitta närmaste återförsäljare här! Kulörprogram med RAL- och NCS.


Ladda ner kulörprogram här.

Bygghandel, Plåtslageri, Husfabrik. Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom renovering och bygg. Detta innebär att kroken håller lamputtaget på plats med genomgående krok. Webbplatsen använder cookies för fungera på bästa sätt. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du stänga av det i inställningarna för din webbläsare.


ELJO TREND LAMPUTTAG FÖR ÄLDRE TAKDOSA 6A. Takkrok beställes separat. Komplett lamputtag för infällt montage i takdosa, jordat.

Hos oss hittar du ett stort sortiment av lamputtag och lampproppar för både tak och vägg. Snygga lamputtag för montering både på vägg och i tak. De flesta behöver verkligen det till de aktiviteter de lär varje dag. Avsett för utanpåliggande installation i tak där det inte finns en infälld takdosa, t. Utbrytningar för kabel finns både på sidan och i bottenplattan vilket gör installationen flexibel.


Det finns två uttag i samma tak , fast det andra sitter långt ifrån och styrs från en helt annan strömbrytare. Har ju som sagt suttit en lampa där tills nu när jag vill byta och jag skulle ju kunna koppla in den nya på samma sätt som tidigare men nånstans kändes det smart att sätta upp ett sånt lock med uttag och krok. Den innebär också att alla uttag ska vara CE-märkta.


Vi kommer att sträva efter att sälja bra produkter till ett bra pris. Jag har några funderingar kring detta då jag vill rita en takkopp som kan användas så många fall som möjligt, både i Sverige och utomlands. Finns i standard modell för infällt tak montage och för äldre takdosor med mittstolpe. A IP2 skruvanslutning, inkl dragavlastning.


Lamputtaget har en diameter på Ø117mm. Vid montage av en armatur dikt tak avlägsnas kroken och ytan blir helt slät. Infällt lamputtag för takdosor med mittstolpeVi erbjuder lamputtag för dostyper med mittstolpe, så att du enkelt kan renovera äldre hus.


Så här använder du takberäknaren. Lathund rördimensioner. För montering över takdosa c–c mm eller direkt på tak.

DCL takuttak passar alla ELKO takboxar och fästkrok för laster upp till kg. I äldre bostäder var kravet att lamputtagen i bl. I de flesta äldre bostäder har lamputtaget inget jordstift. Lamp­ proppen har då två stift och armatursladden två ledare. När det gäller äldre anläggningsdelar i till exempel bostäder rekommenderar vi att man planerar anläggningens förnyelsetakt och utbyte till de nya DCL-uttagen tillsammans med anläggningsinnehavaren, för att övergången ska gå.


Ett rums lamputtag ska placeras på ett sådant sätt så att alla belysningsbehov kan tillgodoses. En takbelysning kan ge ett allmänt ljus för att belysa hela rummet och ge ett riktat ljus för att belysa vissa delar i rummet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg