onsdag 14 augusti 2019

Lamputtag tak koppla

Ledande tillverkare av Tak. Se Plannjas produkter här. Läs om Plannjas Taksäkerhet här! Sök smidigt på vår hemsida. Hitta närmaste återförsäljare här! Kulörprogram med RAL- och NCS.


Ladda ner kulörprogram här. Bygghandel, Plåtslageri, Husfabrik. Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom renovering och bygg.


Som ni ser så hänger kablarna ner en bit, kan man koppla in ett vanligt lamputtag och sen försöka pilla tillbaka alla kablar in i hålet i taket , eller hur hade ni gjort för att få till det snyggt? Det finns två uttag i samma tak , fast det andra sitter långt ifrån och styrs från en helt annan strömbrytare. Har ju som sagt suttit en lampa där tills nu när jag vill byta och jag skulle ju kunna koppla in den nya på samma sätt som tidigare men nånstans kändes det smart att sätta upp ett sånt lock med uttag och krok. Montering av tak och vägg gles. Jag håller på att montera upp en ny taklampa (med vanlig tak -kontakt) i sovrummet men när jag skruvade bort den som satt där innan ser jag nu att det inte finns något vanligt uttag i taket utan det hänger bara två kablar (en blå och en brun).


Lamputtag tak koppla

Lamputtag Eljo från schneider electric. Hålbild passar även över takdosor. Med låg profil och möjlighet för snygga installationer. Se lamputtag och eurouttag med brittiska ögon, belastningen är ansvarig för att inte dra mer än specad ström (ungefär som britterna som har säkringar i stickproppar så lär man t.ex.


inte lyckas dra över 6A (= drygt 3kW) genom att skruva i fel saker i lamphållarna på en taklampa, och apparater med eurostickpropp får inte vara konstruerade för att dra mer än 5A. Den gulgröna ledaren går till skyddsjord och skall kopplas ihop med gulgrön ledare från dosan i taket. Nu är jag inte säker på hur användaren Henrikmenade, men se för tusan till att inte koppla brun ledare från dosan i taket till den gulgröna ledaren i lampan. Det skulle kunna leda till att lampan (armaturen) blir spänningssatt.


Kontrollera att strömmen verkligen är avstängd och att utrustningen du ska arbeta med är spänningslös innan du börjar. Försäkra dig också om att ingen annan kan koppla på strömmen under tiden som du arbetar. Då jag fortfarande vill ha belysning i det rummet, utan att flytta möbeln, vill jag koppla in en golvlampa till det lamputtaget. Golvlampan har däremot ett vanligt uttag och har även en egen strömbrytare.


Det ger mig två frågeställningar: 1. Finns det någon enkel adapter för lamputtag till vanligt uttag? I tak som man ska hänga en taklampa i ska det vara ett lamputtag , jordat eller ojordat, beroende på vad som är framdraget i rummet. I ditt fall är det tydligen framdraget jordat i taket.


Bilden visar som det står, ett jordat lamputtag med en synlig jordpigg. Sedan ska man ha motsvarande stickpropp på taklamps-sladden. Komplett lamputtag för infällt montage i takdosa, jordat. Infällt lamputtag för tak. Du kanske även är intresserad av.


Strömbrytare kron utanpåliggande Elko RS För utanpåliggande montage. Detta innebär att kroken håller lamputtaget på plats med genomgående krok. Elmaterial för alla tillfällen, bra kvalite och vettiga priser.


Lamputtag tak koppla

Du beställer det givetvis från Kopplat. Webbplatsen använder cookies för fungera på bästa sätt. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Jordad Grenpropp 2-väg för lamputtag.


En mycket smidig möjlighet att förgrena ditt lamputtag från ett uttag till två! Istället för att förgrena din kabel längre fram till två armaturer kan du nu utnyttja det tidigare uttaget för samma procedur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg