fredag 9 augusti 2019

Lägga till rum i outlook kalender

Lägga till rum i outlook kalender

Har du ledigt boende att hyra ut? Så här gör du om den kalender du vill lägga till inte finns med i navigeringsfönstret: Gå till Kalender och klicka på Öppna kalender i gruppen Hantera kalendrar på fliken Start, och klicka sedan på önskad typ av kalender. Använd List rutan Visa en rums lista för att välja en lista med rum. Dessa listor konfigureras av din Microsoft Exchange-eller Office 365-administratör. Om du använder Outlook för affärsändamål kan du till exempel skapa en andra kalender för privata avtalade tider.


Gå till en kalendermapp om du vill skapa ytterligare en kalender. Lägga till ett mötes ämne, start tid och slut tid samt plats. Om du manuellt Aktivera och inaktivera hitta rum på skärmen avtalad tid skrivs ingenting till registret.


RoomFinderForceDisabled Principvärdet RoomFinderForceDisabled infördes i en uppdatering till ”Microsoft Exchange-tillägg” tillägget. Den används i Outlook efter att du har installerat uppdateringen för din version av Outlook. Välj alternativet Från Internet.


Behövs det extra licenser per rum eller är det fritt? Var lägger man till resurser, för oss främst rumsbokning i samband med möten men även bil-bokning mm är intressant i förlängningen. Du kan också lägga till andras kalendrar och välja vilka du vill visa. Om du väljer att visa flera kalendrar kommer de att slås ihop till en enda vy, där varje kalender får en egen färg.


I det här området kan du hoppa mellan olika datum. Klicka sedan Rooms för att lägga till ett rum. Om du vill hoppa till ett datum väljer du det datumet. Du kan lägga till flera rum för planering av mötestiden.


Lägga till rum i outlook kalender

Bokningsläget för de valda rummen visas färgmarkerat i kalendern. Lägga till en rumskalender i Outlook I Outlook , högerklicka under kalendrar och välj Lägg till kalender , Från rumslistan 1. Ange sökvägen till filen för Internet- kalender. Markera de kalendrar du vill lägga till , klicka Rum och sedan OK. När rummet accepterar din förfrågan, skapas automatisk en händelse i rummets kalender. Det finns två sätt att boka ett rum för ditt möte.


När du har lagt till rummet visas det både i fältet Till : och Plats: i inbjudan. Därför fattar servern beslut om att skicka en uppdatering till alla deltagare eller bara till de deltagare som lagts till eller tagits bort. Denna ändring påverkar endast Outlook på webben.


Lägga till rum i outlook kalender

När man lägger upp ett möte i Outlooks kalender ska man alltså kunna lägga till plats-fältet, och det ska vara ett fördefinierat rum bland de som finns fysiskt. För att öppna en delad kalender i Outlook för Mac måste användaren ge dig behörighet som Granskare eller högre. Nytt i Outlook Kalender.


Påminnelse om fakturabetalning – Vi har lagt till fakturabetalningar till de händelser som du kan spåra automatiskt. Liksom resebokningar och information om paketleveranser, som visas i Outlook i ett sammanfattningskort högst upp i din e-post, har vi lagt till stöd för fakturabetalningar. Kom i så fall ihåg att ta bort de överflödiga rummen från deltagarlistan innan du skickar en inbjudan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg