tisdag 20 augusti 2019

Latinsk ordlista

Hjälp oss att skapa den största Latin-svenska ordboken på nätet. Logga bara in och lägg till ny översättning. Glosbe är ett samarbetsprojekt och var och en kan lägga till (och ta bort) översättningar.


Det gör vår ordlista Latinsvenska verklig, eftersom det är skapat av infödda människor, som använder språket varje dag. Latin är ett utdött språk så används och undervisas Latin på flera skolor och de flesta Europeiska språk baseras mer eller mindre på Latinska alfabetet.

Secondary Sidebar Sök Lexikon24. Uttalen är ofta försvenskade i medicinsk praxis. Exempel: atrofí, arachnoidéa, choledóchus, ependy´m mm. De ord som här finns medtagna är huvudsakligen. Vid utarbetandet har jag väsendtligen begagnat två källor, den klassiska latinska literaturen och svenska eller svensk- latinska lexika.


Han har också gjort en vidareutveckling av ordbokens text, med avancerad sökfunktion. En ordbok kan också vara en tvåspråkig bok som översätter ord mellan två språk utan att förklara ordens betydelse. Till exempel en svensk-tysk ordbok översätter från svenska till tyska (eller i båda riktningarna).

Svenska Akademiens ordböcker. Du kan även söka i SAOL på svenska. Tidigare utgåvor av SAOL (inkluderat SAOL 14) finns även sökbara på saolhist. Definition från Wiktionary, den fria ordlistan. Hoppa till navigering Hoppa till sök.


Böjningar av latinsk Positiv Attributivt. Bläddra i ordlistan genom att klicka på någon av länkarna A–Ö. Detta gör att man med kännedom om en växts latinska namn kan gå direkt till en bestämd sida. Denna webbplats använder s. Förteckning över svenska städer och landskap som har etablerade latinska namn.


Latinsk ordlista - Anatomi - en övning gjord av vilepå Glosor. Registret är ursprungligen skrivet av: Kent Roos. Några exempel på termer: antavla, kyrkböcker, signum och ättling. Ordlista över olika termer inom släktforskning. Dessa ordlistor kan du sedan dela med andra användare med egna konton.


Detta kan vara användbart för lärare som vill skapa gloslistor, temaordlistor eller liknande till sina elever eller för dig som vill ha hjälp att komma ihåg ord du slagit upp etc. Webbordbokens ordlistor kan du också använda i våran app – Sametingets ordböcker.

Jag håller på och lägger in mynt på mina kungar på hemsidan och har ramlat över ett kastmynt från Gustav II Adolf där det står: SPICIENTE DEO FLOREBO PRO och jag har inte en susning om vad som menas. Här har jag två olika listor, dels en med främmande ord i svenskan samt en med latinska citat. Det går bara att söka på första eller de första bokstäverna i följd i ordlistan.


Demografisk databas södra Sverige - Ordboken Dödsorsaker och sjukdomsnamn förr och nu med både svenska och latinska äldre ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg