tisdag 13 augusti 2019

Latexfog utomhus

Akrylfogmassa av mycket hög kvalitet som passar bra till krympsprickor inomhus. Målarens och snickarens bästa vän som möjliggör ett perfekt resultat i krympsprickor. För fogning i våtrum och utomhus rekommenderas Beckers målarfog. Den tätar fogar upp till mm bredd.


Du kan använda latexfogen både inomhus och utomhus , dock inte på ytor som konstant är i kontakt med vatten.

OM du ska lacka eller lasera trägolv eller panel, använd transparent latexfog till eventuella springkor. Fogen används på de flesta underlag såsom gipsskivor, trä, aluminium, stål, glas, PVC, klinker och marmor. Latexfogen kan målas över.


Används både inomhus och utomhus för t. Foga utomhus För att din konstruktion ska tåla väder och vind är det viktigt med rätt prylar. Utefog är avsedd för tätning utomhus mellan byggmaterial som trä, tegel, betong, metall etc. Luktsvag enkomponents elastisk latexfog för fogning mellan ytor av trä, metall, betong och tegel.


Fogen är övermålningsbar och bör enbart användas inomhus.

Rekommenderas inte för ytor av PE, PP och teflon eller för kontinuerlig nedsänkning i vatten. Målarfog för invändiga tätningar som mjukspackel och akustiktätning mot gips, trä, betong. En fog är detsamma som skarven mellan två ytor. De flesta fogar både inom och utomhus ska eller bör tätas för att förhindra fuktvandring och drag. Tidigare kallades nästan allt sådant fogmaterial för kitt – oavsett om det rörde sig om fönsterkitt, lim, cement eller andra tätningsmassor.


Förstår inte heller nöjet med att köra med latexfog bara för att det är billigt. Inne har jag fogat runt fönsterbrädor och takvinklar, lätt att jobba me sedan målat över, inte en spricka har jag sett. Ute har jag använt fogen uppe på vårt kanalplasttak och där har den en begränsad livslängd.


Rusta använder cookies för att du ska få den bästa upplevelsen av vår webbplats samt för att marknadsföra sina produkter. Den kan också användas som fönsterkitt och som lim till montering av isopor och liknande materialen. Kan med f ördel användas för akustiktätning, limning av gipsskivor på regel, tätning av sprickor, håligheter och andra öppningar. LAkryl latexfog är en akrylfogmassa av mycket hög kvalitet som passar bra till krympsprickor inomhus runt till exempel listverk och foder runt dörrar, fönster och i takvinklar mm. Smidig att jobba med och har en unik sammansättning som reducerar sprickbildning till ett minimum och ger perfekt vidhäftning.


Produktanvändning: Kan användas inom - och utomhus för fogning av alla typer av byggmaterial, men ej på ytor som står under vattentryck. Till både små och stora sprickor samt kvisthål. Jag har ännu inte sett om det håller en längre tid.

På latextuben står det att fogen kan användas både inomhus och utomhus. Fick dessutom tipset av högt kvalificerade. Dags att måla fönster och snickerier?


Var noga med förarbetet och välj rätt typ av färg. Få fler värdefulla tips och råd för målning utomhus hos Alcro Färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg