fredag 16 augusti 2019

Latinska citat

Ab ovo: Från ägget,från allra första början. Horatius) Abusus non tollit usuMissbruket upphäver inte det rätta bruket: Acta fabula est, plaudite. Det fullständiga citatet lyder Orandum est ut sit mens sana in corpore sano Låt oss hoppas att det finns en sund själ i en sund kropp (Juvenalis, Satirer 1 356) Miserere Domine, canis mortuus est – Visa nåd herre, hunden är död. Här kommer det att finnas några av dem.


Antag att du är en idiot. Och antag att du är med i regeringen.

Nej, nu upprepade jag mig. Det finns otroligt många olika latinska citat – faktiskt så många att denna lista hade kunnat vara gånger så lång. Jag hoppas dock fortfarande att du kan använda dessa citat till något.


Skulle det hända att du har ett citat på latin som du inte kan hitta här så ska du inte hålla tillbaka. Ta tag i tangentbordet och skriv in. Latinska citat innehåller massor av visdom!


Tipsa gärna dina vänner om dessa latinska citat så att de också kan ta del av all visdom. Kända citat är citat som verkligen ger oss tankar om deras viktiga budskap. Majoriteten av citaten har uttalats av personligheter som verkligen har gjort en skillnad för mänskligheten och många av dem används än idag.

Citat för att det är kul. Servus servorum Dei - Guds tjänares tjänare (En av påvens titlar). Många kloka latinska citat. Vi vill därför rekommendera dig att du läser igenom dessa och ser till att du lär dig något ifrån dem.


Den som är lycklig hemma bör stanna hemma. Naturen har gett människan en tunga, men två öron, för att vi ska höra dubbelt så mycket som vi säger. Ty det angår också dig när det brinner i grannens vägg. En sann vän är en sällsynt fågel.


Droppen urholkar stenen. A Deo rex, a rege lex Av Gud konungen, av konungen lagen. Jacob I av England) Ab ovo usque ad mala Från ägget till.


Här har jag två olika listor, dels en med främmande ord i svenskan samt en med latinska citat. Det går bara att söka på första eller de första bokstäverna i följd i ordlistan. Ta chansen och lär dig lite latinska fraser. Postad på SkrattNet för länge sedan.


Hårnätet är under trädet. Du kan hitta både latinska och svenska, även roliga och kända sådana. Det kommer även finnas möjlighet att hitta citat.


För fler ordspråk och citat gå in på ordsprak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg