onsdag 4 juli 2018

Bo i kollektiv tips

Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Enkel och säker bokning online. Fina erbjudanden på hotell i hela världen. Vill du bo kollektivt ? Varje år är det Öppet hus för intresserade i många kollektivhus.


Många hus har egna köer eller intresselistor. Adresser hittar du på sidan ”Hus”. Runt om i landet finns också startargrupper som vill få igång fler kollektivhus och bogemenskaper. I ett kollektiv har du ofta en egen lägenhet med ett litet kök och tillgång till gemensamt kök och matsal.


Det krävs en hel del ansvar från de bosatta. Ett kollektiv kan därför vara väldigt speciellt för många att bo i. Fördelar med att bo i kollektiv. Flummigt, krävande och inget privatliv. Fördomarna är många men hur är det egentligen att bo i kollektivhus? Småbarnsfamiljen Nynäs bor i kollektivhuset Blomstret i Gävle.


Vi trivs jättebra och alla som bor här hjälps åt. Hela grejen med kollektiv är rolig och praktisk men det är inte helt okomplicerat, säger Jonte Nynäs. Hur är det att bo i ett kollektiv ? Och varför vill man göra det?


I dagens video visar Isabell upp sitt hem och berättar varför de valt att bo kollektivt. Att tänka på när man bor i korridor eller kollektiv Toleransnivå - Föräldrar vs. Korridorskompisar - 1-0.


Bo i kollektiv tips

När jag är hemma en längre tid kan mina föräldrar fortfarande sucka på mina dammiga lister eller otvättade klädhög på golvet. Den toleransen en förälder har är någonting utanför all fattning. Folk av alla politiska schatteringar bor och kan bo i kollektivhus och det finns väldigt få ideologiskt homogena kollektivhus. Kollektivhus är ändå väl inget för individualister? Man bör nog vara inriktad på samarbete, men annars finns det plats för alla möjliga sorters människor i ett kollektivhus.


Jag vill helst bo med personer i liknande livssituation som min (26M, klar med plugget) men Blocket känns som ett så trubbigt instrument att lyckas. I denhundrasextio kvadratmeterstora etagehyreslägenheten bor också derasnära vänner Maria och Pelle Starck. Något många redan har insett och därför delar boende med en kompis, syskon eller bor i kollektiv. Att bo i kollektiv gör livet socialare, roligare eftersom man gör saker tillsammans och man får mycket yta att bo på för en relativt liten summa med pengar.


Bo i kollektiv tips

Läs riktiga recensioner - boka nu! Det finns naturligtvis också de som uppskattar att bo kollektivt , men man ska inte tvingas bo ihop om man inte vill. Eftersom det finns så få alternativ på dagens bostadsmarkna blir det påfrestande att veta att man inte kan välja när man ska flytta från kollektivet. Det finns en del som vill bo många tillsammans, men långt ifrån alla.


Att bo besöker kollektivet Landgången i Malmö, ett av de kollektiva boendena för lite äldre. Här träffar vi Nils Assarsson som var med i kollektivet från början. Det kan innebära att du får bo med någon du inte känner, men är ni två kompisar som flyttar till London kan ni få tag på ett rum tillsammans. Jag skulle därför behöva en del tips från dig om du har några, på så billiga boende som möjligt i Oslo.


Arbetet som jag har fått ligger tio minuters resa från centrala Oslo, så det är även där som jag vill bo. Vet om att det finns ganska många kollektiv i Oslo och det är helt ok för min del att bo så. Kerstin Kärnekulls tips för dem som vill skapa ett eget seniorboende Bilda en startgrupp som pratar igenom hur ni vill bo och leva.


Bilda tidigt en ideell förening med ordförande och stadgar. Ordna möten, annonsera, kontakta tidningar för att berätta att ni är på gång. Byte av bussar och är inte jätte trevligt direkt. I LA åker man inte kollektivtrafik.


Ska man in till Hollywood och festa och man bor i Santa monica så tar man taxi även om det kan kosta lite. Det gemensamma för oss är en vilja att bo kollektivt och ha en levande kontakt med våra grannar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg