onsdag 25 juli 2018

Latinska citat kärlek

LATINSKA CITAT Ab ovo: Från ägget,från allra första början. Amor och inte amor som i kärlek , och får då betydelsen Ingen kan stå emot Amors vilja. Det finns otroligt många olika latinska citat – faktiskt så många att denna lista hade kunnat vara gånger så lång. Jag hoppas dock fortfarande att du kan använda dessa citat till något.


Latinska citat kärlek

Skulle det hända att du har ett citat på latin som du inte kan hitta här så ska du inte hålla tillbaka. Ta tag i tangentbordet och skriv in. När man tar en titt på dessa latinska ordspråk så ser man verkligen hur mycket kloka saker som har sagts genom åren.


Det finns alltså en hel del kunskap, tankesätt, och visdom man kan ta till sig från latinska ordspråk. Vi vill därför rekommendera dig att du läser igenom dessa och ser till att du lär dig något ifrån dem. Tipsa gärna dina vänner om dessa latinska citat så att de också kan ta del av all visdom. Det finns fina citat som handlar om ny förälskelse såväl som roliga citat som handlar om kärlek som aldrig rostar. Här kommer det att finnas några av dem.


Latinska citat kärlek

Antag att du är en idiot. Och antag att du är med i regeringen. Nej, nu upprepade jag mig. Att fela är mänskligt, att förlåta gudomligt. Här hittar du latinska och talesätt som är översatta till svenska.


Ett nytt inspirerande och tänkvärt citat varje dag. Eftersom dessa citat om kärlek ofta kan relatera till dina egna känslor och behov, kan de användas på många olika sätt. Dessa kärlekscitat kan till exempel förklara andras känslor väldigt bra.


Latinska citat kärlek

Utan bröd och vin fryser kärleken. Ordspråk citat och julklappsrim smart uppdelat i kategorier. Med latinska citat så kan man alltid beskriva tillvaron på ett innovativt och spännande sätt.


Citat om kärlek och mod. Se därför till att alltid ha några i fickan att plocka fram vid rätt tillfälle. Latin vid Glosbe, online-lexikon, gratis.


Bläddra milions ord och fraser på alla språk. Leave a Reply Cancel reply. De latinska låneorden är särskilt frekventa då det handlar om utbildning, forskning, teknik och transporter men mindre vanliga i barnens språk. De frågor om liv och dö kärlek och sorg, krig och fre dårskap och visdom som de gamla romarna grubblade över är lika aktuella för dagens 'homo telephonicus'.


Men människan är sig lik. Gamla sanningar och eviga visdomar uttrycks i de latinska citat och sentenser som är en del av allas vårt kulturarv. Non amo te, Sabidi, nec possum dicere quare: hoc tantum possum dicere, non amo te. Jag tycker inte om dig, Sabidius, men jag kan inte säga varför: Blott detta kan.


Här har jag samlat några av dem, plus lite andra latinska uttryck. Tyska är ett germanskt språk talat av omkring 1miljoner människor, vilket gör det till Europas näst största språk (efter ryska) och det germanska språk me näst efter engelskan, flest talare i världen. Ne sutor supra crepidam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg