onsdag 18 juli 2018

Sveriges vanligaste namn 2015

Billigt Bilsemester till Sverige med halvpension. Boka ditt boende idag och spara pengar - Se våra erbjudanden här! Svenska namn är Sveriges största namnsajt med den senaste statistiken från Statistiska centralbyrån.


Hitta de mest populära namnen , ta del av topplistor och namnbetydelser – snabbt och enkelt. För att ett namn ska visas på Svenska namn måste det finnas minst två personer i Sverige med namnet. Andra populära namn var Lucas, Liam och Oscar – Alice, Maja och Saga.

Detta är en låst artikel. Här kan du söka på namn och få reda på hur många folkbokförda i Sverige som har ett visst förnamn eller efternamn. Du hittar även listor på de vanligaste namnen bland nyfödda, män och kvinnor samt efternamn. Populära namn varierar över tid.


Att inte krångla till stavningen på vanliga namn. Annars skulle jag också rekommendera att det ska vara ett namn som barnen även kan bära som vuxen. Jag skulle inte döpa ett barn till Lilleman. Hur ser du på trenden att döpa sina barn efter Instagram-filter?


Vi har ju en väldig fri namngivning i Sverige.

Alice och Oscar var de vanligaste namnen som föräldrar i Sverige gav till sina barn under förra året, visar statistik från Statistiska centralbyrån. Sammanlagt 9flickor fick namnet Alice, och 8pojkar namngavs till Oscar. Lucas är en favorit i repris – för andra året i rad toppar det bland pojkarna. Elsa slår sig däremot upp från en tredjeplats till att toppa listan, enligt Statistiska centralbyrån.


För andra året i rad är Alice och William de mest populära namnen givna till nyfödda flickor. Därmed fick lillprinsen inte något tio i topp- namn till skillnad från storebror Alexander. Här presenterar vi de 1vanligaste – och ovanligaste – hundnamnen i Sverige de senaste två åren! Listorna visar namn som förekommer minst 1gånger i statistiken från Jordbruksverket , myndigheten som registrerar alla nydöpta hundar.


Jag tror att vi är många som vill ha namn som fungerar på olika språk och som passar i olika kulturer. Inget av namnet har ju någonsin varit så jättevanligt i Sverige , men de är inte helt nya något av dom, säger Katharina Leibring som är namnforskare på institutet för språk och folkminnen. Vanligaste namnen i Sverige De vanligaste svenska tilltalsnamnen är Anna och Lars. Ta del av SvD:s interaktiva grafik för att se hur många bärare det finns av ett specifikt namn.


Aktuell namnstatistik kan du hitta på SCB:s webbplats. Saga är årets raket som tog sig upp från plats till fjärde plats. William var det vanligaste namnet på nyfödda pojkar i Sverige förra året men står sig alltså fortfarande i Värmland. Den nya statistiken från SCB visar att de vanligaste namnen i landet förra året var Alice och Oscar – som tog varsitt skutt från redan höga placeringar.


De finns i hela Sverige , där nordligaste Sverige bara har en art och så ökar antalet arter ju längre söderut man kommer. I världen är det vanligt med blodsugande fladdermöss, men i Sverige lever alla på insekter.

De är nästan alltid nattaktiva och under dagarna håller de till i någon håla, till exempel i ett hus eller träd. Myterna om att namnet Muhammed skulle kunna bli det vanligaste namnet i Sverige eller vara bland de snabbast ökande namnen i Skåne – kan vi härmed debunka. Och då är det inte så dumt att ta det gamla vanliga lösenordet ändå. Genom att välja ”Visa hela listan” kan du skrolla och se alla de vanligaste efternamnen.


Du kan också välja ”Filtrera” och då söka på bokstav som namnet börjar på. Du kan lägga till till exempel ordet son och då se alla namn som börjar på en viss bokstav och som innehåller son. Alice och Oscar de mest populära namnen i Sverige och om du vill läsa om några av de vanligaste namnen på seriemördare – så kan du göra det här.


I Storbritannien och USA är John Smith ett populärt namn , i alla fall anekdotiskt. Men tillbaka till Reddit-tråden och vanliga namn runt om i världen, som Independent har skrivit om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg