torsdag 19 juli 2018

Hbtq fakta

Brist i stöd till hbtq - personer som säljer sex. Polisen bryter mot utlänningslagen. Vi hoppas att utredningen fortsätter enligt plan. Barnets bästa inte alltid det genetiska. Migrationsverket isolerar den ugandiska hbtq -rörelsen.


LGBTI - heter det på engelska och står för Lesbian, Gay men, Bisexual, Transgender och Intersex. Poeten och lärarinnan Sapfo (Sappho), som levde på ön Lesbos runt 5f Kr, skrev om kärlek mellan kvinnor. Hbtq – grund och fördjupning. Våld i samkönade och normbrytande relationer. Broschyrer från RFSL Örebro.


Bemöta nyanlända hbtq -personer. RFSL Stödmottagning (f.d. RFSL:s brottsofferjour) För hbtq -personer utsatta för trakasserier, hot och våld. Har någon gått över din gräns?


Hbtq fakta

Skyddat boende för hbtq -personer. Kunskapsstöd för arbete med våldsutsatta hbtq -personer. Vill ni förbättra ert stöd för utsatta hbtq -personer? RFSL Stockholms projekt om hbtq -familjer samlar information om föräldraskap, om att bli och vara förälder som hbtq -person.


Här hittar du också relevant juridisk info för regnbågsfamiljer. En önskan om att bli förälder finns hos många människor och vägarna till ett föräldraskap är många, i synnerhet för hbtq -personer. Däremot kan vi erbjuda stöd till hbtq -personer som blivit utsatta för partnervåld eller hatbrott genom vår brottsofferjour. Bor du i Stockholms län finns det inom landstinget en psykoterapimottagning för hbtq -personer och deras närstående – HBT-hälsan. I Skåne finns RFSL Rådgivningen Skåne.


Hbtq-fakta Även tillgängligt på: English Svenska. Allt om hbtq -familjer - nu på rfsl. Nu flyttar det gedigna och faktaspäckade materialet om hbtq och föräldraskap som tidigare funnits på hemsidan hbtqfamiljer. Här kommer materialet leva vidare och kompletteras och uppdateras efterhand.


Sedan dess kan samkönade par ingå äktenskap på samma villkor som olikkönade par. Materialet består av texter, filmer, diskussions- och värderingsövningar som vill få elever och lärare att se hur normer och rättigheter formas, ifrågasätts och förändras. Historien är fylld av människor som stått upp mot normer och lagar som begränsat.


Hbtq fakta

Ser du paralleller mellan den konservativa miljön och Försvarsmakten? H:et och b:et handlar om sexuell läggning, alltså vem man har förmågan att bli kär i eller attraherad av. Stockholm Pride är en festival för alla som vill sätta hatbrott och fördomar på agendan. Queerbegreppets ursprung.


HBTQ , UNHCR och Pride.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg