onsdag 4 juli 2018

Koppla ikea lampa jordad

Design och tillverkning av fronter, handtag, ben till Ikeas vanligaste stommar. Fynda lampor nu - Fri frakt! Gör årets bästa fyn köp online nu! En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online.


IKEA - KOPPLA , Lamppropp med kabel, jordad vit, Denna produkt bär CE-märket.

När närmaste väggkontakt är långt borta, då kommer denna meter långa jordade förlängningskabel till. De extra uttagen ökar väggkontaktens kapacitet. Serien KOPPLA hjälper till med din elektronik och ger dig.


Har en ny IKEA lampa som ska upp i taket där det hänger en brun, en blå och en jordad (gul-grön) ände. I lampan finns bara ingångar för den blå och bruna, var gör jag av jorden? Elektrikern som var här förra veckan (då hade jag inte köpt lampan ) sa att en apa skulle fixa att koppla in den.


Lite OT nu men den där lampan är nå så fruktansvärt dålig.

Har en sån i vardagsrummet och utav dom lamporna slutar fungera efter nån vecka. Den har fungerar som max veckor. Fråga mig inte varför. Vågar man koppla in lamporna utan jord eller är det ren och skär livsfarlig superidioti?


Jag vill ju inte riskera att bli grillad bara för att jag ska justera en spotlight. Lamporna ska monteras i en hall och ett kök (köket borde ha jordade uttag, har inte kollat så noga). Om du inte vet vad du gör ska du inte hålla på med lampor som behöver fast installation då du kan riskera en ordentlig stöt eller andra problem om du kopplar fel. Du kan ringa t IKEA för monteringshjälp också.


Precis varit och köpt nya taklampor. När jag öppnar kartongerna ser jag att sladden inte är ihopkopplad med lampan. Från sladden kommer det en blå och en brun tråd(hjärnsläpp för rätta ordet). Dessa ska kopplas till ett vitt hölje på lampanordningen med fyra småskruvar där det står ett L på ena sidan och ett N på andra.


Här berättar vi lite om hur du ska ansluta olika lampor. På bilden av din lampa , så ser det ut som du har en ojordad lampa , men där du (?) har kopplat in en jordad lampkontakt. Jordtråden hänger löst.


Den jordtråden skall kopplas in på din lampa , OM lampan skall jordas.

Troligen har du en lampa som är dubbelisolerad. Titta om du hittar symbolen för det på lampan. Varför passar jordade kontakter i ojordade uttag men inte tvärtom?


Det är två kvadrater i. Ser att IKEA betonar att vissa lampor är jordade , medan andra inte är det. Mitt råd är att du inte kopplar in en jordad armatur till ett ojordat. Jag har köpt en lampa från ikea , se länken hur dom vill att man ska koppla. Jag har mixtrat med att koppla lampsladdar en gång i mitt liv och det. Köp ett jordat uttag isåfall så kan du fästa jordkabeln i uttaget, och sedan.


IKEA kabel och kopplar den vita sladden till. Min lilla erfarenhet säger mig att detta är ett jordat uttag, korrekt? Nästa fråga är ännu dummare: kan jag sedan ko.


Du får koppla in den där lampan bäst du vill, om du har nödvändig kännedom. Man får installera lampor ,byta kontakter, installera dimmers om man har koll på vad man håller på med. Att säga att det är en fast installation bara för att man har klamrat kabeln är rent skitsnack, så länge du inte kopplar in en kabel in direkt i dosan, i ev. Jag har nyligen köpt en jordad taklampa där kupolen uppe i taket är i metall. Fått hem en lampa och sitter nu med ett problem.


Som ni kan se på bilden nedan så har lampans dosa enbart två sladdar som ska kopplas in (N och L). Hur bär jag mig åt för att koppla dessa tre till en dosa med endast två portar? Ska jag låta en sladd vara?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg