tisdag 31 juli 2018

Hur många klarar uppkörningen första gången

Det är stora skillnader i hur många som klarar uppkörningen för körkort runt om i landet. Bästa eleverna finns i Örnsköldsvik. Allt färre klarar att ta körkort. Nu är det färre än hälften som fixar uppkörningen på första försöket.


Branschen vittnar om att många som försöker är illa förberedda. En bidragande orsak kan vara att de illegala trafikskolorna har blivit fler.

Så många klarar uppkörningen på din ort Här presenteras hur många som klarat körkortet på första försöket i de olika uppkörningsorterna. Det är inte ett mått på eleverna utan snarare ett mått på hur bra utbildningen är i området runt de här orterna. Så om du deppar för att du inte klarade körkortet på första försöket så kan du i alla fall trösta dig med att du nog är smart. Och om allt känns helt desperat kan du kolla in hur lätt det är att få ett falskt körkort i Sverige i spelaren under.


Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Det du klarade första gången kollar de även på andra gången. De är körkort du ska ta, så gör du fel på de du lyckades med först tro då inte att du kommer få körkortet andra uppkörningen heller.


Finns det några siffror på hur många det är som klarar uppkörningen första gången om man kör för trafikskola respektive privat?

Vore intressant att veta hur mycket man ”tjänar” på att köra med körskola. Du ska övningsköra med dig själv i två år innan prövotiden går ut. Klarade både teorin och uppkörningen på första försöket och hade värsta nojjan över uppkörningen. Jag tror att många som chansar kanske har tur och klarar sig ändå.


Men de blir ju inte bra förare bara för att de hade tur en gång , säger hon. Antal klarade körprov minskar. Förvirringen kan bli stor, du kan få för dig att bilarna från vänster ska köra först och då väntar du på de och de väntar på dig. Det är din osäkerhet på vad som gäller som gör att du missar uppkörningen , du måste vara helt säker på vem som ska först i alla situationer!


Tänk: Det finns ingen vänsterregel utan högerregel. Jag har alltid sagt och och se hur det gå Många chansar, därför har antalet körkortsaspiranter som klarar första upp uppkörningen för första gången. I botten på sammanställningen återfinns Sollentuna, där procent av dem som kör upp för första gången godkänns. I genomsnitt godkänns procent av förstagångsuppkörarna. Det är viktigt att veta vad som krävs innan man ens bokar provet.


Och statistiken är rätt så tydlig – det är i Norrland som störst andel klarar uppkörningen vid första försöket. I Sollentuna till exempel godkändes procent av dem som körde upp för första gången. I Örnsköldsvik däremot klarade procent uppkörningen och i Sundsvall procent.


Jag håller massor av tummar för dig och hoppas att nästa uppkörning flyter på helt utan problem och att du får nöjet att få din papperslapp med den gröna,godkända rutan ikryssad.

Tänk på känslan av att för första gången kunna sätta dig SJÄLV i bilen utan nån som tittar på allt du gör, tro mig, det är värt slitet! Du måste boka ett nytt prov inom arbetsdagar annars garanterar inte trafikverket att du hinner få en ny tid inom månader som ditt teoriprov är godkänt. Då kan du påbörja kursen sept och skriva teoriprovet Hur många klarar teori och körprovet på teori och körprovet på första försöket. Om uppkörningen är bokad genom en trafikskola kör du vanligtvis upp med trafikskolans bil. Boka inte en uppkörning om du inte är 1 på att du kan klara den.


Många bokar uppkörning för att få reda på vad dom behöver öva mer på. Trafikverket kallas lite skämtsamt för ”Sveriges största trafikskola”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg