fredag 20 juli 2018

Dadelkaka

Dadelkaka

Dags för julbak - prova en klassisk kaka i år, dadelkaka ! En mjuk kaka med dadlar kokta i sockerlag, ljuvligt god att servera till jul. Baka en dadelkaka till advent och jul! En kaka med dadlar blir otroligt saftig, en underbar kaka att servera vid jul.


Här hittar du vårt recept kakan. Kärna ur dadlarna och skär dem i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt socker, vatten och smör. Blanda ner äggen, ett i taget, i dadelsmeten. Tillsätt kaffe och mjöl, blandat med övriga ingredienser.


I originalreceptet till den här marockanska kakan används färska dadlar. Hittar du inte det går det bra även med torkade juldadlar. Servera som dessert eller. Maamoul är små kakor som är vanligt förekommande i Mellanöstern.


De bakas av vetemjöl eller mannagryn och fyllningen består av dadlar eller nötter. Kakorna bakas ofta ut som bollar och pressas i en träform, för att få ett vackert mönster. Njut av en smaskig och lite nyttigare variant på kladdkaka sötad med dadlar.


Resultatet blir ljuvligt gott. Kakan är bakad på dadlar, nötter, kokosolja, vaniljpulver och är helt vetemjöl. Ett täcke av smält mörk choklad. Med hjälp av de här recepten tillreder du enkelt alla möjliga slags maträtter.


Dadelkaka

Pajdeg: Hacka ihop mjöl, socker, smör och äggula till en deg. Recepten är utformade enligt. Låt vila kallt i minuter. Kavla ut degen och lägg den i en form med löstagbar botten som är 24. Kladdig dadelkaka med kolasås.


Banan- och dadelkakor. Kaka smakar choklad även om det inte finns ett uns choklad i den. Vispa ägg och socker pösigt. Sätt ugnen på 1grader. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i min.


Dadelkaka

Mixa dadlar med vatten och sprit. Det ska bli en ”hyfsat” slät massa. Tänk på att det kan skvätta. Det är en spännande kaka med dadlar. Hitta till vår receptsamling där vi har veganska kladdkakor fria från animaliska ingredienser.


Hurra för mjuka kakor! En sockerkaka och andra mjuka kakor gör vardagen roligare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg