fredag 27 juli 2018

Spisuttag 3fas

Utanpåliggande, jordat och 3-poligt spisuttag med nolla. Förkopplad till kopplingsdosa. Produktkatalogens startsida. Bläddra bland produkter efter Huvudserier.


Med Norwesco Rotuttag för spis får du en snygg och enkel installation av 1-fas spisar i äldre fastigheter där gamla infällda kopplingsdosor försvårar installation.

Utnyttja lägenhetens spisuttag för att enkelt få 3-fas till Din byggcentral. Malmbergs Övergångskabel Malmbergs 3-Fas Perilex-CEE m. Perilex är ett uttag som används för anslutning av flera faser. Sen så finns det många som kan byglas för den norska varianten av fas dvs 2v mellan faserna.


Det finns alltså en önskad variant hos spisen som gör att den fungerar optimalt. Denna bör man titta på och försöka matcha vid val av spis. Blir förvirrad då min Periplex inte är fullstift och vet inte vad som blir nästa steg.

Blir mest osäker när jag läser detta. På spisar jag kollar står det bara 400V. Smart övergång från Perilex för tillfälligt fas uttag till tex golvslipar, byggcentraler och andra större maskiner vid renovering.


Beskrivning Sockeldosa med perilexuttag. Monteras över rörutlopp, på kopplings– eller apparatdosor. Det är viktigt att använda rätt dosa med tillräckligt djup till detta. Stämmer det som jag skrev tidigare att den kommer att funka normalt så länge som man inte brassar på mer med spisen än det finns ström i anslutningen, att det alltså blir ungefär lika snabb som med 3-fas så länge som man inte överstiger max möjligt strömuttag på 1-fasen?


Perilexuttag infällt A, E-vit, Halogenfri Används för spisar,spishällar etc. Den ska ju egentligen ha faser, nolla och jord men många gamla spismatningar saknar som bekant neutral. Får man installera ett vanlig spisuttag perilex utan nolledare?


Dom flesta brukar gå att koppla till fas , då måste man byta kabeln. Man måste också kolla hur uttaget perliex är kopplat i väggen, alla har inte alltid alla kablar framdragna. Så se till att kolla upp saker så du är 1 säker så slipper du överaskningar som kan kosta. Vi pratar spisuttag , inte CEE-uttag.


Det som kan kopplas i uttaget så det blir fel är en spis med 230V elementspänning eller någon form av elektronik för knapparna, får 400V.

Om ingen nolla finns). Följaktligen går antingen spisens säkring sönder eller elektroniken. Knappast livsfara för person eller brand. Nu har jag fått en helt ny spis av en bekant som fått. Man kan i regel ansluta en häll eller spis till fas ledning med nolla framdragen.


Mellan fas och nolla får man ju 2volt. Men hur vet jag om min befintliga spis har 3-fas ? Alltid med snabb leverans! Professionell rådgivning.


SpisTimern består av komponenter, en reläbox med ett integrerat spisuttag. Perfekt för arbete i te. A 400V 3-fas med skyddsklass IP20. Pol med nolla och jord. Perilex uttag, Perliex stickproppar och Perilex sladdställ m.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg