torsdag 4 februari 2016

Betala ränta på sambons lån

Signera direkt med BankID. Du får ett icke-bindande erbjudande med låg ränta. Har du redan lån och vill öka det? Ansök om ett lån hos Bynk idag.


Få svar snabbt och välj månadskostnad själv! Prenumerera på Nordens största affärstidning, välj det paket som passar dig bäst. Sök lån med individuell kreditprövning. Vi hjälper när andra banker inte kan.


Kom vidare med Bluestep. SIN bostadsrätt som hen äger. Vi har olika uppfattningar. Jag tycker att den som äger lånet och lägenheten betalar vad det kostar. Dvs både amortering och ränta.


Ska man betala ränta på någon annans lån , ja då ska man även ha inflytande på hur mkt som ska amorteras, eftersom det påverkar räntan. Om du hade en BR som kostade 6k i månaden iklusive lån amortering, ränta och motsvarande hyresrätt i området kostar 12k hade du låtit din sambo betala 6k? Brukar du skriva ut enga fakturor till din partner, tror inte det är så vanligt? Detta innebär alltså att om du tvingas betala mer än av amorteringarna och ränta så kan du kräva mellanskillnaden från din ex- sambo , så länge hon fortfarande står på lånet.


Att ni inte längre är sambor förändrar inte. Betalar du ränta på ditt bolån men lånar ut pengar till banken gratis? Att jag betalar min del av el, vatten, tele, mat och så vidare är självklart, men att betala räntor på lån som inte är mina till ett hus som inte är mitt – är inte det ganska korkat?


FRÅGA Jag är en kvinna i 50-årsåldern som har tänkt att flytta ihop med min särbo. Du betalar ränta på studielånet, från den första utbetalningen av lånet till dess att det är färdigbetalt. Den fastställs av regeringen varje år.


Du får inte göra avdrag för räntan på studielån när du deklarerar. När du tar ett lån betalar du ränta på lånet. Oftast är det den årliga nominella räntan som anges.


Men även den effektiva räntan ska framgå av både förhandsinformationen och avtalet. Däremot inte på amorteringarna. Här kan du se hur lång tid det tar att betala tillbaka ett lån , samt hur mycket ränta du betalar totalt.


Fyll i hur stort lån du har, vilken ränta du räknar me och hur stora månadsbetalningar du tänker göra, alternativt på hur lång tid du vill betala av lånet. Bli prenumerant på Di och få månadsrabatt, läs mer om erbjudandet här! Välj det paket som passar dig bäst - Di Digital, Di Total eller Di Helg.


Betala ränta på sambons lån

Kompetensutveckla ditt företag! Jämför och hitta bäst ränta på bolån här! Högsta förvaltningsdomstolen har också medgett en person avdrag under inkomst av kapital för ränta på lån i en fastighet som hans sambo ägde.


Vanligtvis betalas även ränta och avgifter i samband med amorteringen. Det finns två olika typer av amortering: rak amortering och annuitet. Rak amortering innebär att du alltid amorterar samma belopp.


Jag och min sambo har ett gemensamt lån. Under årets första månader är detta tagit hos bank A på 50. Under dom resterande månaderna är detta lån flyttat till bank B och höjt till 200. Tänk på att om ni tar ett lån gemensamt för exempelvis köp av bostad är ni båda återbetalningsansvariga för hela lånet.


Det betyder att om din sambo inte kan betala sin del av lånet kan långivaren kräva att du betalar räntan och amorteringen för hela lånet. Räntan är priset på ditt bolån. Om räntan ändras påverkas din kostnad för lånet. Titta alltid på den effektiva räntan.


Betala ränta på sambons lån

Slutsatsen blir att utan ett samboavtal kommer du erhålla mer av vinsten. Den effektiva räntan är det faktiska priset du betalar för ett lån , alltså räntan som ska betalas plus de olika avgifter som banken tar. Jag förstår inte resonemanget om att jag ska betala av på den delen av lånet som redan är betalt och innan jag flyttade in, och som hans ex sambo , betalade honom genom sin ”hyra” som hon betalade under alla år de bodde tillsammans.


Den extrasumman skulle då bli pengar som han bara sätter undan till sig (eller vad han nu gör av dem).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg