måndag 8 februari 2016

Klä in vindskivor i plåt

Köp vindskivor på Byggmax. Snabb leverans, oslagbara priser! Hej Vi har dubbla vindskivor på vårat hus som jag skulle vilja klä med plåt , men var köper man denna plåt och vad heter det i facktermer.


Plåten är svensktillverkad och klarar det tuffa skandinaviska klimatet. Vindskiveplåten monteras på husets vindskivor och täcker skarven mellan tak och vindskiva och skyddar på så sätt både skarven och vindskivorna från regn och snö.

Förr spikades ofta en bräda ovanpå vindskivan som skydd. Den kallades vattbräda eller vattenbräda. Om Kaycan-installationen omfattar vindskivor och simspanel skall detta arbete utföras innan man börjar med installationen av fasad.


Kaycan-vindskivan fungerar endast tillsammans med Kaycans simspanel. Vill man inte ha en simspanel men ändå ha underhållsfria vindskivor , då rekommenderar vi att i stället klä in vindskivorna med plåt. Saknar du kabellister, tröskellister, kaminplåt eller skorstenshuv så tillverkas det i exakta mått!


Vindskivor , fotplåt, ränndalar, underbleck, överbleck och nockplåt kan specialtillverkas.

Fantasin sätter gränserna för vad vi kan göra (och ibland maskinerna). Vi har räknat på material för en meter gavelsprångsbyte med dubbla vindskivor och vindskivebeslag i plåt. Beijer har alla bleck och plåtar du behöver för ditt tak, allt från överbleck till gavelbeslag. EE:,fi-FI:Produktblad på avloppsluftare i plåt.


Klä in vindskivor i plåt. Skydda plåten med vattentätt skydd på arbetsplatsen. Förvara torrt Att bära plåtar Det krävs två personer för att bära en plåt – en på varje sida. Lyft plåten och låt den böja sig lätt i längsled.


Beställ dina plåtvindskivor hos oss så tillverkar vi dom efter måtten du skickar in. Vi skickar plåt över hela sverige! Vindskivorna är i första hand till för att skydda taket mot att regn, snö och skräp kommer in under takbeläggningen. För att öka takets livslängd är det därför viktigt att vindskivorna underhålls regelbundet. På äldre, traditionell bebyggelse är vindskivorna ofta smyckade med vackra figur-sågningsarbeten.


Re: Hur fäster ni plåten på vindskivorna ? Hej, Skall också skruva på vinskivebeslag när vindskivorna kommit upp. Farmarskruv skall det vara.

Men man kan ju kolla varje år hur det ser ut. Inte vet jag hur hårt man skall skruva(hårt antar jag), förborra behöver man tydligen inte heller. Vi på Johanssons Plåt har specialiserat oss på tak- och väggplåt med tillbehör och tillhörande plåtslageriarbeten. Till MeraTaks produkter finns passande vindskivor , som varieras beroende på funktion, taktyp och personlig smak. Plåtvindskivor används ofta till de flesta takmaterial som papp, tegel betong osv.


Vill du beställa vindskivor i olika mått så finns en länk längst ner på sidan där du kan komplettera din beställning. Om du är ny kund och känner dig osäker på hur du beställer produkter eller om du har frågor och funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig. Du kan även välja bland flera olika färger för din plåtinklädnad. Idag klär vi in vindskivor med plåt.


Kennets plåt är din lokala plåtslagare i Falkenberg. Vi har hjälpt många kunder att klä in befintliga skorstenar, byta vindskivor , montera fönsterbleck etc. Magnus Österberg står uppe på ett entrétak och visar hur man monterar vindskivor. Då våra Hur gör snickaren-filmer är flera år gamla, finns det möjlighet att de regler och byggmetoder som tillämpas i filmerna inte är aktuella idag.


Tänk därför på att kolla upp vilka regler som gäller idag innan du praktiserar metoderna som visas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg