fredag 12 februari 2016

Övningsköra handledare krav

Allt du behöver veta om att ta B-körkort! Plugga hemma och klara provet! Observera att du måste vara godkänd som handledare för varje enskild elev som du ska övningsköra med.


Du måste därför göra en ansökan för varje elev, om du ska övningsköra med flera elever. Om du har ett körkort från ett annat EES-land än Sverige måste du också skicka en kopia på det utländska körkortet.

Handledarutbildningen ger viktig information om rollen som handledare. Utbildningen pågår i ca tre och en halv timme och ger information om handledaransvar vid övningskörning, trafiksäker, miljövänlig och ekonomisk körning samt vilka krav och bedömningskriterier som gäller vid teoriprov och uppkörning. För att få övningsköra för behörighet C ska du ha ett körkortstillstånd för grupp 2. Ansök om körkortstillstånd (grupp och 3) Övningsköra privat. Introduktionsutbildning, även kallad handledarutbildning, är ett krav för att få övningsköra privat. Våra meriterade trafiklärare utbildar blivande handledare för privat övningskörning.


Boka handledarutbildning för 1kr! Krav för att bli handledare för mc-elev.

Under övningskörningen kan man säga att handledaren är din mc-lärare och det finns därför ett antal krav som måste uppfyllas för att man ska kunna bli handledare. Eleven ska ha ett giltigt körkortstillstånd. Du ska vara minst år gammal. Vill du bli handledare för någon som ska ta körkort? Här kan du hitta information om hur du ansöker om handledarskap, vad du ska tänka på och vad som krävs av dig för att bli en riktigt bra handledare – om det så gäller bil, mc eller lastbil.


Därför är det viktigt att övningsköra så mycket man bara kan! Allmänna krav för övningskörning. För att överhuvudtaget få övningsköra måste man ha ett giltigt körkortstillstånd. Om du övningskör privat måste din handledare ha ett ha handledarbevis och ni måste ha gått en utbildningskurs, mer information om det nedan.


Krav och bedömningskriterier vid förarprov, körerfarenhetens betydelse och på vilka sätt handledare och elev kan tolka samma trafiksituation olika. Båda måste dock gå den. En övningskörningsskylt ska vara synlig på fordonet vid övningskörning.


Privatister har en grön skylt med texten ÖVNINGSKÖR och trafikskolor har en röd skylt. Om du planerar att övningsköra privat finns det både en del krav som ställs på dig som förare samt din handledare. Det finns inga speciella krav på den privata övningskörningsbilen.


I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av våra bästa tips till dig som ska övningsköra privat, samt dela med oss om vilka krav som finns för att få göra just detta.

Det krävs att du är van och skicklig bilförare. Transportstyrelsens startsida? Information som inte sparats försvinner om du lämnar tjänsten. Kursen är aktuell för både handledare och elev. Utbildningen ger en försmak på hur personbilsutbildningen kommer att gå till och repeterar även vissa regler för privat övningskörning.


Vår utbildning sker på Lördagar 9. Innehåll: - Körkortsutbildningens mål och innehåll samt regler för övningskörning. Den som övningskör privat måste ha en handledare. För att bli godkänd som handledare krävs att man har fyllt år, har ett giltigt körkort utfärdat av en EES-stat för det fordon som övningskörningen avser och har haft det under sammanlagt minst fem av de senaste tio åren samt att man har genomgått en introduktionsutbildning.


Att övningsköra privat är en bra idé för att kombinera övningskörningen hos din trafikskola. Då kan du mängdträna på de moment du övningskör med din trafiklärare och förhoppningsvis spara tid och sänka kostnaderna för ditt körkort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg