torsdag 25 februari 2016

Skurkloss

Skurkloss , även kallad foderkloss eller sopkloss, är den nedersta omkring en decimeter höga utbytbara delen av ett dörrfoder. Skurklossen har inte samma profil som dörrfodret och detta har föranlett flera spekulationer i modern tid. Funktionen hos klossen är okänd och omdiskuterad.


Vitmålad foderkloss av furu ger enkelt vackra, gammaldags hörn på dörr- och fönsterfoder inomhus. Tycker du det är svårt att få till snygga geringar när du.

Anslutningsämne mellan golvsockel och dörrfoder. Enkel variant av “ skurkloss ” eller en profilerad som går att anpassa flera foderbredder. Välkommen till Sekelskifte och våra lister till gamla hus! Förnya ditt hem på ett enkelt och smidigt sätt.


Dekorklossar av olika slag fungerar som snygga detaljer vid avslut och övergångar på lister och foder. Kallas även skurkloss och kapas till önskad längd för montering under dörrfoder. Genom sin enkla och rustika karaktär även användbara i andra.

Tänk dig ett äldre hus där någon för hand har hyvlat fram vackra profiler till foder, socklar eller tak! En list kan göra så mycket för ett hus – ofta ger. Ovanliga lister du har!


Jag har nog aldrig sett liknande. Används vid renoveringar då befintliga golvlister av ekonomiska eller estetiska skäl inte skall tas bort. Att montera Renoveringssockeln sparar tid och pengar och. Värdet har inte rätt antal decimaler.


Det angivna värdet är för litet. En skurkloss (foderkloss, sopkloss) är den nedersta omkring en decimeter höga utbytbara delen av ett dörrfoder. Skurklossar finns i många gamla hus och det beror på, att förr i tiden, då de skurade golven med mycket vatten, ruttnade den understa delen av dörrfodret och då bytte man helt enkelt ut den. Lite längre ned på sidan och till höger ser man en vacker kombination av Fönsterfoder Allmoge och Golvsockel Allmoge ihop med en gammaldags Skurkloss. Här finner du priser på fönsterfoder och golvsocklar.


Kontakta oss gärna om ni har frågor! Fodersockeln kan kapas i önskad längd. E n skurkloss eller fodersockel är den nedersta omkring 1-decimeter höga utbytbara delen av ett dörrfoder, ibland ändå högre.

Förr i tiden då man skurade golven med rikligt med vatten, hinkvis. Blev ofta den understa delen av dörrfodret i mycket dålig kondition, nästan. Unika och ovanligt dekorerade skurklossar, enligt uppgift från en herrgård.


Vacker detalj som fångar ögat. Tappar nästan andan när jag tittar på bilden. Publicerat i Allmogelister, KLOSSAR. Prislista foder och socklar Vi har några vackra modeller av fönsterfoder och golvsocklar i högsta kvalitet.


Virket är snickeritort vilket innebär att det går. Sveden Trä är ett företag som producerar sågade trävaror och vidareförädlade produkter som massiva trägolv, lister, innerpaneler, ytterpaneler, mm. Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst.


Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg