onsdag 10 februari 2016

Gårdsgrus uppfart

Re: Vilket grus till uppfart , gångar ? Ska det vara snyggt också så rekommenderar jag gårdsgrus (rundat från en rullstensås) , åk och kolla innan du beställer för det finns olika färger från olika grustag. Det ligger inte lika still som bergkross men är klart snyggare. Fylla på gårdsgrus på uppfart?


Prislista över sten och grus leverans.

Enorma Salu på sten och grus direkt från grusgrop, bergtäkt och grusterminal - se priser här. Uppfarten – vilket material till uppfart. Grus, asfalt, cement eller plattor håller alla måttet för att skapa en bra och hållbar uppfart. Det finns firmor som man kan hyra in för att utföra schaktningen, de är mycket kunniga och det kan spara mycket tid. Kontakta gärna oss för mer information.


Jag och min sambo dividerar här hemma om vad vi ska göra med vår uppfart den är 1kvm och kräver VÄLDIGT mkt arbete om vi ska ha plattor då vi har ett hus som är lite av det lantliga hållet så vill jag ha singel på uppfarten med höga kantstenar. Ett alternativ många väljer att göra är att lägga gårdsgrus på sina gångar och på uppfarten till sitt hus.

Gårdsgrus även kallad natura singel och ärtsingel. Jag har fått tipset att inte ha för djupt med finare grus typ 8-12. En svagt nedåtsluttande garagefart gör att gruset kommer förflytta sig där av smart att inte ha enbart grus. Naturgrus i fraktion 8-16mm, lämplig till gårdsplaner och trädgårdsgångar.


En välkrattad uppfart med gårdsgrus för tankarna bakåt i tiden, glöm inte att komplettera med kantsten och grindstolpar, samt en stenbelagd uteplats. Inspiration för din uppfart eller infart. När du ska gräva och bygga din uppfart så är det viktigt att uppfarten går i stil med husets karaktär. Här finner du ett antal inspirerande bilder för hur du kan göra en uppfart tilltalande. Det är väldigt enkelt att lägga eftersom man lägger bergkrossen direkt ovanpå en botten av grus.


Gällande formen så brukar man skilja på makadam och ” gårdsgrus ”. Makadam är krossade stenar från brott, dess skarpa kanter gör att det ligger väldigt bra och stabilt men blir lite mindre bekvämt under fötterna. Projekt i kategorin uppfart. Vi planerar att ersätta gruset på uppfarten med marksten,. Jag är också nyfiken på detta. Jag skulle vilja ha större spann.


Naturgrus (ibland kallat ärtsingel eller gårdsgrus ) är mjukt slipat av naturen och barfotavänligt.

Det finns flera typer av grus, både av naturgrus och krossat grus, som passar till det översta lagret. Ett lass ton räcker till c:a 1m2. Att asfaltera uppfarten är alltså väldigt praktiskt men kanske inte det allra snyggaste alternativet.


Elegant intryck med gårdsgrus. Det finns många olika sorters grus som lämpar sig för en uppfart eller parkering. Traditionell marksten för uteplats och garageuppfart Traditionell stenläggning som också är lätt att kombinera med andra format eller produkter för att erhålla spännande mönster.


Köpte ett hus med mycket stor stenlagd uppfart. Gjort av dörrknackare. Vi försökte nu ta bort massa mossa mellan stenarna (omlott) med högtryckstvätt. Resultatet blev att den redan ganska ojämna uppfarten nu har flera kullar o gropar! Förvandla din uppfart med dekorationssten till ett billigt pris.


Asfaltera din garageuppfart, gångstråk eller andra ytor. Har du ett gångstråk, vägavsnitt eller andra beläggningar som behöver ses över, eller där flödena. Grustrenden är dock att efterfrågan på gårdsgrus minskar medan efterfrågan på dekorationsgrus i olika storlekar ökar.


Man kan säga att gruset flyttar från gångar och uppfarter till rabatter, planteringar och andra ytor av mer utsmyckningskaraktär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg