tisdag 9 februari 2016

Referenslista apa

Innehållsförteckningen nedan är klickbar med länkar till de olika avsnitten. APA -stil utifrån 7th ed. Det går även att söka direkt i hela. Referenser i referenslista. I referenslistan anger du Bloms bok.


Referenslista apa

Vemärförfattare? För att bestämma vem du ska ange som författare, så kan du ställa dig frågan: Vem är ansvarig för innehållet? Alla källhänvisningar som du har använt i din text ska redovisas i alfabetisk ordning efter författarnamnen i en referenslista. Om en publikation saknar författare används organisation istället, och om det saknas organisation sorteras en referens efter titel istället.


För att göra referenslistan lättläst och överskådlig kan du välja mellan att ha blankrad eller hängande indrag mellan dina referenser. Den ska vara uppställd i alfabetisk ordning, och innehålla alla källor som refererats till i dokumentet. Varför ska jag skriva referenser? När du skriver ett arbete på universitetet är det ett krav att du anger vilka källor du använt dig av. Du ska tydligt visa vad som är dina egna tankar och vad du hämtat från andra.


Referenslista apa

Bakgrundsmaterial eller material för fortsatt läsning som inte har hänvisning i den löpande texten skall således inte tas med. Man delar heller inte upp referenslistan i olika kategorirubriker. Oftast är vem en person eller flera personer (författare eller redaktörer), men det kan också vara regeringar, föreningar, myndigheter, företag etc. Elektroniska dokument, åtkomliga via webben, kan inte ses som en enhetlig publikationstyp utan hur man refererar till dem kan variera från fall till fall.


LIBRIS cite citations export. Skapa referens av den valda posten. Obs att rubriken ska vara kursiverad. Men jag kunde inte göra den kursiv i detta. I anslutning till varje publikationstyp finns exempel på hur referensen ska utformas i referenslista och i löpande text.


När du skriver uppsats måste det tydligt framgå vad som är dina egna tankar och slutsatser och vad som bygger på andras texter. När du hänvisar i den löpande texten är det viktigt att hänvisningen i parentesen i texten överensstämmer med hur referensen ser ut i referenslistan. Alla källor du hänvisar till i texten och som är tillgängliga för dina läsare ska tas med i referenslistan. Det omvända gäller också, i referenslistan ska du inte ta upp andra verk än de du verkligen själv har läst och använt.


REFERENSLISTA Här följer ett antal exempel på hur referenser skrivs i referenslistan. Dock kan man behöva använda referenser för vilka man inte kan hitta något specifikt exempel att följa. Använd i ett sådant fall ett näraliggande exempel som modell och modifiera efter behov. En viktig del i skrivandet av akademiska texter är hantering av referenser.


Det finns många referensstilar att välja mellan. Här hittar du guider och manualer till de flesta. Här finns också infomation om upphovsrätten och hur du använder andras texter utan att plagiera. RSS-ikonen finns längst ner i träfflistan ().


För mer information, besök sidorna nedan eller använd menyn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg