onsdag 24 februari 2016

If hundförsäkring dolda fel

Vi jämför hundförsäkringar opartiskt - hitta den bästa hundförsäkringen här! ICAs hundförsäkring ger dig den trygghet din hund förtjänar. Köp din försäkring här idag.


Vi har schyssta försäkringar till bra villkor. Det ska kännas bra i magen helt enkelt.

Teckna försäkringen när som helst under graviditeten, tidigast från vecka 22! En kostnadsfri grundförsäkring för den gravida, barn och partner. Försäkringen ersätter veterinärvårdskostnader för dolda och medfödda fel. Om du har valt livförsäkring gäller försäkringen även om hunden måste avlivas på grund av ett dolt fel.


För dig som är en aktiv uppfödare finns flera värdefulla förmåner. När du har valpkullar kan du teckna dolda fel -försäkring för hela kullen som gäller för dolda fel hos valpar som du säljer. Du som är If-uppfödare och har din tik försäkrad hos oss har möjlighet att få dolda fel -försäkringen utan kostnad.

Ja, du kan köpa dolda fel -försäkring för dina valpar och kattungar. Dolda fel -försäkring för valpar. Har man livförsäkring så gäller försäkringen om hunden måste avlivas på grund av ett dolt fel. Veterinärvårdsförsäkring.


If har två olika hundförsäkringar , hundförsäkring och stor hundförsäkring. Karenstiden är dagar. Om en valp försäkras inom 1dagar efter födseln och inom dagar från inköpstillfället kan karenstiden undvikas. Här kan du läsa mer om vad som gäller vid dolda fel. Om tiken har Agria Avel omfattas hennes valpar redan av dolda fel -försäkring.


Enligt konsumentköplagen är en person som sålt en valp skyldig att ersätta köparen för dolda fel som uppkommer hos hunden. Med vår dolda fel -försäkring skyddar du dig mot eventuella kostnader i samband med dolt fel hos en valp. Som säljare är du ansvarig för dolda fel i tio år efter överlåtelsen.


Om köparen hittar ett fel som bedöms vara ett dolt fel kan du tvingas betala tillbaka en del av köpesumman, och om felet beror på någon typ av försummelse kan du rentav bli skadeståndsskyldig. Välj bland två olika nivåer av skydd. Beräkna och teckna gravidförsäkring idag.

Att man tar upp dessa undantag i jämförelsen är viktigt, eftersom de kan bli kostsamma för en djurägare. Exempel på behandlingar och annat som kan vara undantaget i vissa djurförsäkringar är MR- och CT-röntgen, rehabilitering, medicin, karens och dolda fel. Finns i regel oftast med i de vanligaste hundförsäkringarna. Men det brukar vara ett krav på att hunden varit försäkrat hos försäkringsbolaget sedan valpen varit 4månader. Ett annat krav är att det ska finnas uppvisande av ett veterinärvårdsintyg när hunden veterinär besiktades.


Har din hund varit försäkrad före fyra månaders ålder och därefter oavbrutet försäkrad ersätter försäkringen även medfödda och dolda fel. Det här gäller både defekter och sjukdomar som börjat utvecklats innan du fått hem valpen, men som inte visat symptom. Köpare och säljare kan ha olika uppfattning om felet varit dolt eller ej. Fördelen med en dolda fel -försäkring är att försäkringsbolaget utreder om det är ett dolt fel , vilket kan vara svårt för en privatperson att ta ställning till, och sedan betalar ersättning inom ramen för försäkringens omfattning.


Ingen självrisk – betala när huset är sålt. Läs mer och beställ online! Med andra ord allt från enklare, lättåtgärdade fel till livshotande sjukdomar.


Om säljaren friskriver sig för dolda fel försvinner nämligen köparens möjligheter att vända sig mot säljaren med krav på ersättning för dolda fel som försäkringen inte omfattar. Köparen kan då inte göra gällande något av det som är undantaget i försäkringen och inte heller till den del det dolda felet eventuellt överstiger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg