måndag 29 februari 2016

Homosexualitet historia sverige

Billigt Bilsemester till Sverige med halvpension. Boka ditt boende idag och spara pengar - Se våra erbjudanden här! I de flesta länder var det endast samkönat sex mellan män som var olagligt. Homosexualitet avkriminaliseras i Sverige , men klassas istället som sjukdom. Samtidigt införs en högre åldersgräns på år för sexuellt umgänge mellan personer av samma kön.


RFSL, Riksförbundet för sexuellt likaberättigande, bildas i Sverige.

Socialstyrelsen avskaffar homosexualitet som sjukdom. De första skriftliga källorna om samkönad kärlek uppträder under det antika Grekland. Att homosexualitet började beskrivas under grekiska antiken beror på en förändring i de skrivna texterna då handlingarna. Ingen annan tyckte att frågan var tillräckligt viktig för att sätta press på Westman eller på regeringen.


Roms kejsare gjorde sin homosexuelle älskare till gu Michelangelo fann inspiration i bastuklubbar och Karibiens pirater levde i samkönade äktenskap. Vi har samlat sju intressanta fakta från homosexualitetens historia. Då kallade man det för att “begå sodomi” då sodomi syftar på homosexualitet.


Man trodde inte att man kunde “synda” genom att ha sexuella handlingar med djur. Sverige och de nordiska länderna låg ändå långt fram i detta.

Följden kan bli fängelsestraff eller till och med dödsstraff. Under senmedeltiden i Frankrike kunde två personer av samma kön skriva ett juridiskt giltigt kontrakt Affrérement (Broderskap, fritt översatt). Men de homosexuella började visa sig allt mer och mer, och tillslut blev man i Sverige tvungen att inse att homosexualiteten inte var något som kunde stoppas eller ändras.


Den är lika gammal som heterosexualitetens historia men faktiska källor om samkönad kärlek börjar först uppträda under det antika Grekland och Kina under 500-talet f. Båda tillhörde Hans von Fersens ståndsdragonregemente och inledde ett förhållande som pågick under cirka ett år under kompaniets inkvartering på olika platser i Sörmland och Västmanland. Radiokrönika En lysande serie i radion ställer frågan: Hur gick det sedan? Från flyktingboenden har det kommit flera rapporter om hur homosexuella asylsökanden trakasseras och misshandlas, i vissa fall har personalen efteråt rentav uppmanat offren att tona ned sin läggning. Konstruktion och homosexualitet inom den muslimska världen.


Under samma period som tusentals människor blev angivna för olika former av otillåtet sex finns det bara kända fall av homosexuell brottslighet. Det är en sådan liten krets att homosexualitet knappt kan ha existerat, säger han. Men i Sverige har debatten varit bredare och istället fokuserat på att ingen får diskrimineras oavsett kön, religion eller sexuell läggning, något som Ulrika Westerlund är tacksam över. HBT-rörelsen i USA, eller delar av den i alla fall, har ibland välkomnat ganska högljudd forskning av det här slaget.


Hur kan människor med en kristen tro komma till så olika slutsatser när det gäller homosexualitet ? Vad säger Bibeln egentligen om samkönade relationer? Och hur ska den som attraheras av personer av samma kön se på sig själv och sina känslor? I denna skrift sätts frågan om homosexualitet in i ett större sammanhang. I inspelningar med dold kamera säger en kårledare i Frälsningsarmén att homosexuellt sex är en synd.


En annan kårledare försöker bota homosexualitet med bön. Vi har rätt att sätta våra kriterier, säger Frälsningsarméns ledare Marie Willermark om kraven för att bli frälsningssoldat.

Vid denna tid kunde såväl män som kvinnor dömas till straffarbete. Därför är homosexualitet en patologisk form av sexualitet. Samtliga tre tillsammans lämnar saken utan minsta tvivel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg