måndag 1 februari 2016

Flytspackla golv torktid

Fri hemleverans i Sverige! Vi har över års erfarenhet av golv och golvläggning. Se vårt sortiment idag. Jämför pris på produkter och återförsäljare inom renovering och bygg.


Har recis flytspacklat badrummet.

Men förstår mig inte riktigt på Torktiden som står på säcken. Hade ju vart fint om det hade stått vilka tjocklek dom anser tork tid 1dag 3dag och 5dag så man slapp och vänta 5dagar så fort man blir lite i tvil. Ett flytspacklat golv är ett bra underlag för läggning av exempelvis keramikplattor men kan även bli ett färdigt golv utan någon annan beläggning. Metoden är relativt enkel och är man bara noggrann så kan man få väldigt fina resultat. Häll ut den färdigblandade spackelmassan på golvet och bearbeta med en tandad spackel.


Beakta produktens öppentid för att undvika vallar vid spacklingen. Ytan kan normalt beträdas efter 1-timmar samt är beläggningsbar efter dygn i skikt upp till mm. Vi har tänkt att flytspackla golvet i källaren som är målade betonggolv.

Golvet är utsatt för kontinuerlig fuktvandring utifrån, vilket bl. Jag har slipat bort färgen och skall nu jämna av golvet med flytspackel. Liiite kvar att spackla idag på golvet ! Dock var det jag som fick lägga ut vattenpasset och tala om för byggaren vad som behövdes.


Han hade själv tänkt lägga på tätskikt nu! Han föreslår nu ett snabbspackel som härdar snabbt och blir snabbt klart för att lägga tätskikt. Underlag betong, sten eller keramik i spackelskikt 5–mm. Fiberflytspackel (flytspackel med fiber ger armeringsegenskaper) kan också användas för ingjutning av elektrisk golvvärme eller vattenburen golvvärme.


Flytspackel - flytspackla in golvvärme. Fick tips om att gipsflyta golvet med flytspackel baserat på gips. Hur länge ska jag låta golvet stå nu, alltså utan att lägga klinkers på det? Allt du behöver veta om att flytspackla golv.


Ibland kan det vara svårt att få jämna, släta och fina golv. Man har säkert provat en hel del alternativ, men den ojämna ytan eller felaktiga lutningen kvarstår. Golvet i garaget är inte av bästa sort och gjuta ny betongplatta till våren ryms inte direkt i varken min eller farsans budget!


Så min fråga är om några byggnissar här sitter på yrkeshemligheter och det finns billigare alternativ som är lika funktionellt som en ny betongplatta! Spackel torktid innan målning Frågor om flytspackel Vad har du målning fråga?

Om man tänker köra sånt flytspackel , hur lång torktid är det normalt sett? Andra fel är att man inte primrar golven rätt. Primer är en vätska som man rollar ut på golvet innan man flytspacklar ,. När primern har torkat kan spacklingen börja.


Slå ur hinken på golvet och dra ut spacklet med en rätskiva eller slät stålspackel till rätt nivå. Längre ner hittar du fler viktiga råd. Här är några från Matte. NFM Flytgolv AB deltar i många spännande projekt med utläggning av skumbetong och flytspackel samt golvvärmeplattor och stegljudsdämpande produkter till undergolv.


Den totala torktid är således en funktion av vct, betongplattans tjocklek, konstruktionens tjocklek samt temperaturen vid gjutningstillfället och under torktiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg