fredag 6 januari 2017

Bästa romantiska komedierna

Fyra bröllop och en begravning” var den första i raden av charmiga och roliga romantiska komedier som regisserats av britten Mike Newell (Bridget Jones Dagbok, Love Actually, Notting Hill m.fl.). Filmen innebar Hugh Grants stora genombrott och filmen nominerades faktiskt till en Oscar i kategorin Bästa film. Vad sägs om en riktigt bra och romantisk komedi , en romcom, i kväll?


Här är de bästa filmerna som får oss att må bra i svenska Netflix utbud just nu. Ser du också fram emot att få mysa ner dig i soffan framför en romantisk komedi i helgen?

Då har du hittat helt rätt! Här har vi listat de bästa filmerna någonsin. I listan hittar du allt från härliga klassiker till charmiga nykomlingar, helt enkelt sådana filmer som vi bara vill se om och om igen.


Detta eftersom de fått högst betyg på:s (Internet Movie Database) lista över världens bästa komedier. Topplistan skapas efter poängen som sidans besökare ger filmerna, vilket sannolikt resulterar i den största filmomröstningen i världen. Romantiska komedier är den filmgenrer som varit populär längst och kanske är det för att vi inte kan sluta frossa i möjlig och omöjlig kärlek.


Därför tycker vi att det är på sin plats att lista tidernas bästa romantiska komedier. En romantisk komedi som följer upp en äldre Bridget Jones (Renee Zellweger) som är singel, men plötsligt blir gravid.

Vem pappan är vet hon inte, eftersom att det finns två olika män som hon spenderat natten med nyligen. Detta kan innebära att filmer som har haft en tidigare premiär utomlands slinker med. Roligaste komedierna någonsin. Från kärleksklassikernas klassiker som Borta med vinden och Casablanca, via mysiga indie- komedier , till några av dagens mest känslostormande draman. Den februari är det faktiskt helt okej att bara låta sig svepas med av en kärlekshistoria så som de bara ser ut på film.


Detta beror på att hon gjort många bra romantiska komedier men ingen av dem framstår som bra nog att vara med på denna lista. Nedan hittar du vår lista över de tio bästa romantiska komedierna genom tiderna. Oavsett om du är ute efter kärlekshistorier med djup eller lättsamma romantiska komedier. Och man behöver inte leta särskilt långt bort för att hitta guldkornen. Genom åren har Sverige levererat flera filmer i världsklass.


Nedan listar vi några av oss på Filmtopps bästa tips på svenska komedier. Här hittar du fler tips på svenska filmer. Det görs ju även en del romantiska komedier i Sverige, och i den här ser vi en ung Bill Skarsgård i rollen som Simon, en 18-årig kille med Aspergers syndrom som lever ett ytterst inrutat liv. När hans bror, och tillika rumskompis, Sam gör slut med sin tjej skapar det problem för Simon och hans rutinstyrda liv.


Det är otroligt mycket bra komedier som gjort under detta år och omkring. Relaterade lästips: ”Må bra”-filmer, Surrealistiska komedier Bästa Komedierna - Topp tio: 1.

En typisk screwball kan liknas med en sofistikerad fars där en kärlekshistoria driver intrigen framåt. Med åren har komedin funnits i många utstyrslar: man brukar till exempel prata om svart komedi , parodi och actionkomedi. Mörk, romantisk , sci-fi- komedi där ensamstående människor spärras in på ett hotell för att inom dagar hitta en partner – annars förvandlas de till djur och skickas ut i skogen.


Vill du ha tips på bra Netflix-filmer inom kategorin romantiska komedier ? Läs mina filmtips på Netflix just nu! De här filmerna på Netflix passar om du är hemma och sjuk eller vill ha en mysig filmkväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg